Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Οι Βορειοηπειρώτες στο ίδιο "τσουβάλι" με τους αλλοδαπούς!

Οι Βορειοηπειρώτες στο ίδιο «τσουβάλι» με τους αλλοδαπούς!
Πολλά τα παράπονα, όσον αφορά την ιθαγένεια

Πολλά είναι τα παράπονα των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τη διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας τους αντιμετωπίζει όπως τους αλλοδαπούς (Πακιστανούς, Αφρικανούς, Κινέζους κ.λπ.).
Αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, επί ΝΔ, και από την αρχή που είχαν έρθει στην Ελλάδα, και είναι μια ακροδεξιά δεξιά και φασιστική αντίληψη, παρότι δεν θα περίμενε κανείς κάτι τετοιο, και κυρίως από οπαδούς του ΛΑΟΣ της δεξιάς και της ακροδεξιάς, οι οποίοι σαν γνήσια βλακόμουτρα θεωρούν τους Βορειοηπειρώτες σαν αλβανούς. Τώρα έχει προσχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την ακροδεξιά αντιεπιστημονική αντίληψη, στο πλαίσιο της ακροδεξιάς πολιτικής που ακολουθεί πλέον.
Τώρα, που οι σχετικές διαδικασίες έχουν περάσει από την Αστυνομία στις Περιφέρειες, οι Βορειοηπειρώτες έχουν μπει στο ίδιο «τσουβάλι» με τους αλλοδαπούς.
Και αισθάνονται, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ηθικά μειωμένοι, αφού είναι, και δεν χρειάζονται αποδείξεις περί τούτου, καθαρόαιμοι Έλληνες.
Μάλιστα εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις από Βορειοηπειρώτη, όταν πρόσφατα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε αλλοδαπούς και συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν.
Εξαγριωμένος ο Βορειοηπειρώτης απευθύνθηκε στον κ. Ραγκούση και του είπε ότι δεν έχουν δικαίωμα οι κυβερνώντες να αμφισβητούν την Ελληνικότητα των Βορειοηπειρωτών.
Υποστηρίζουν ότι δεν μπορούσαν να φαντασθούν ότι το ίδιο το Ελληνικό κράτος θα αρνούνταν να τους χορηγήσει την Ελληνική υπηκοότητα και να τους συμπεριφέρεται ως «ξένους» και «λαθρομετανάστες».
Την ίδια ώρα δεν διστάζει να «ελληνοποιεί» κατά εκατοντάδες κάθε λογής Πακιστανούς και Κινέζους, παραχωρώντας τους μάλιστα και εκλογικά δικαιώματα, ενώ καλά-καλά δεν έχουν κλείσει ούτε 5 χρόνια στην Ελλάδα.
Οι Βορειοηπειρώτες διευκρινίζουν ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον των αλλοδαπών, αλλά ως Έλληνες δεν αξίζουν τέτοια μεταχείριση.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=530&catid=13