Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Συναυλία σήμερα και αύριο στα Πράμαντα Ιωαννίνων στα Τζουμέρκα

Ξεκινάει σήμερα με Μάλαμα η "Φωνή Βουνώντων" στα Πράμαντα Ιωαννινων
Αύριο Μικρούτσικος Θηβαίος Κούτρας και Μεράντζας
Το καταφύγιο της μουσικής
Ξεκινάει σήμερα το διήμερο φεστιβάλ «Φωνή Βουνώντων», με δύο συναυλίεςστον ίσκιο της Στρογγούλας, στα Πράμαντα των Ιωαννίνων, στα σύνορα των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας
Σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου παίζει ο Σωκράτης Μάλαμας, στην «αναπλήρωση» της συναυλίας που είχε ακυρωθεί πέρυσι λόγω καιρικών συνθηκών.
Ο Μάλαμας με γνωστό και απαράλλαχτο στυλ στο πέρασμα των χρόνων, έχει φανατικούς φίλους που τον ακολουθούν στα 21 χρόνια δισκογραφικής του καριέρας.
Φέτος, έχει liveδίσκο, το «Έξω» ο οποίος έχει ένα κακό και ένα καλό: το κακό είναι ότι έπρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια για να βγάλει ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο ο Μάλαμας. Το καλό είναι το… ίδιο, μια και το πακέτο περιλαμβάνει 60 τραγούδια από όλη του τη δισκογραφική παρουσία.
Αρκετά από αυτά, θα ακουστούν και απόψε στοπλάτωμα στα 1.500 μέτρα, το οποίο από μόνο του (και χωρίς συναυλίες δηλαδή), είναι εντυπωσιακό. Αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου το «καστ» μεγαλώνει και καλύπτει «θηριώδη» πλέον δισκογραφική παρουσία: παίζουν μαζί οι Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας και θα συμμετάσχει ο μόνιμος κάτοικος Τζουμέρκων Γιώργος Μεράντζας, στην πιο ενδιαφέρουσα ελληνικού περιεχομένου συναυλία που θα γίνει το φετινό καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Όλοι τους, Μικρούτσικος Θηβαίος Κούτρας Μεράντζας, έχουν συναντηθεί, κατά περίπτωση και πάνω από μια φορά σε δισκογραφικές δουλειές. Η πιο διάσημη όλων παραμένει ο «Σταυρός του Νότου» με τη χαρακτηριστική ερμηνεία του Γιάννη Κούτρα, ένας δίσκος που αρχικά ήταν τεράστια… αποτυχία (και όμως), αλλά αργότερα έγινε ένας από τους πιο μεταβατικούς δίσκους στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, γεννώντας μοναδικά στυλ και δημιουργούς, αλλά και τροφοδοτώντας και το παρηκμασμένο «έντεχνο» στυλάκι.
Ο Μεράντζας συνέδεσε την παρουσία του με τις πιο πολιτικές μουσικές στιγμές του Μικρούτσικου, όταν τραγουδούσε την τρομερή «Δίκοπη ζωή», αλλά και πιο πρόσφατα με τις ερμηνείες του σε παραδοσιακά κομμάτια. Ο Θηβαίος τέλος, είναι ο ερμηνευτής της προηγούμενης δεκαετίας για τις δημιουργίες του Μικρούτσικου.
Και οι δύο συναυλίες ξεκινούν στις 20.30 και το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ για κάθε συναυλία ή 25 ευρώ για τις δύο συναυλίες. Πληροφορίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικών Τζουμέρκων τηλ.6974909287



13/8/10
Καλημέρα
Θέλω να κάνω ενα παραπονο σχετικά με το φεστιβάλ "Φωνη Βουνόντων". Πήγα μέχρι εκεί εγώ και πολύς κόσμος με εισιτήριο και δεν είδαμε καμια συναυλία. Κάποιοι απο το σύλλογο απαγόρευαν την άνοδο οχημάτων προς το καταφύγιο. Μάλιστα μας προετρεπαν οτι αν θέλουμε συναυλία θα πρέπει να περπατήσουμε 3 χιλιομετρα σαν άλλοι ...ορειβάτες.Αρχικά υποστήριζαν οτι ο δρόμος εκλεισε απο αυτοκινητο που κόλλησε στην ανηφόρα. Στη συνέχεια κάποια ηλικιωμένη κυρία σχεδον μας απειλησε να μη διανοηθουμε να ανέβουμε με τα αυτοκινητα γιατι έχει γεμίσει ο χώρος. Ρε παιδια ενημερώστε τον κόσμο να βρίσκεται 2 ωρες πριν εκει. Οτι ενδεχομένως να μην είναι και τοσο ευκολη η προσβαση οσο διαφημίζουμε τόσο καιρο.Ναι αργήσαμε(?) να φτάσουμε γιατί μέχρι τις 21:00 δούλευαμε στα Γιάννενα. Αλλά δεν είναι κρίμα και άδικο να κάνουμε τοσα χιλιομετρα σε αθλιο οδικό δίκτυο με το εισητηριο ετοιμο στο χέρι, και κάποιοι να σε διωχνουν στην είσοδο? Και να έχουν και ένα υφος σαν να φταίμε εμεις σε κάτι. Δε με νοιαζει η βενζίνη που εκαψα η το εισητήριο που πλήρωσα. Η απογοητευση που πήρα είναι πολλαπλάσια
Με εκτίμηση
Ντάγκας Παύλος
epirusgate.blogspot.com