Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Aιωνόβια η αλητεία...

 
Αιωνόβια η αλητεία...
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ιστολόγιο "θα το θυμόμαστε", http://remember6may।blogspot।कॉम παρά τις όποιες πολιτικές ενστάσεις μπορεί να έχουμε, είναι ιδιαίτερα εύστοχο στα σχόλιά του, τα οποία μας προκαλούν και χαμόγελο। Πολύ καλό χιούμορ λοιπόν που μας χρειάζεται।
Ένα δείγμα είναι και η παρακάτω ανάρτηση:
Αιωνόβια η αλητεία...
Μας πήραν τα αυτιά τα παπαγαλάκια του ΔΝΤ στα ΜΜΕ (το 1ο βραβείο κερδίζει ο Σκάι) για τους 8.500 «αιωνόβιους» συνταξιούχους. Ο Σέρλοκ Χολμς (Λοβέρδος) και ο Δόκτωρ Γουότσον (Κουτρουμάνης) υποπτεύονται ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν πεθάνει, αλλά οι οικογένειές τους δεν το έχουν δηλώσει, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να τους καταβάλλονται συντάξεις.
Όμως:
1. Ο Δόκτωρ Γουότσον εν τη αφελεία του δήλωσε ότι «βρήκαμε τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους καταβάλλονται συντάξεις, αλλά δεν υπάρχει καμία κίνηση εδώ και χρόνια». Δηλαδή, δεν είναι όλες οι οικογένειες των νεκρών λαμόγια - απλά οι άνθρωποι προφανώς δεν είχαν οικογένεια ή κάποιον που να νοιάζεται, κι όταν πέθαναν, οι αναίσθητοι, δεν το δήλωσαν στον αρμόδιο φορέα! Προτείνουμε να συμπεριληφθεί διάταξη στο επόμενο «επικαιροποιημένο» Μνημόνιο που να υποχρεώνει τους νεκρούς να δηλώσουν ότι πέθαναν, και σε αντίθετη περίπτωση να διατάσσεται η μεταφορά τους από τον Παράδεισο στην Κόλαση για διάστημα ίσο με την καθυστέρηση υποβολής δήλωσης. Εάν ήδη βρίσκονται στην Κόλαση, να υποβιβάζονται σε κατώτερο υπόγειο και ο διάβολος υπηρεσίας να αυξάνει το βαθμό βρασμού τους στα καζάνια.
2. Πέρα από την πλάκα: αφού ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος, να δούμε καταρχήν πόσες από τις 8.500 συντάξεις καταβάλλονται όντως σε νεκρούς. Που και όλες να καταβάλλονταν, κατανοούμε πολύ καλά τους λόγους (και πού 'σαι ακόμα - στην προηγούμενη Κατοχή οι οικογένειες κρατούσαν τα δελτία τροφίμων όσων πέθαιναν και εξακολουθούσαν «αδικαιολογήτως» να παίρνουν ένα παραπανίσιο πιάτο μπομπότα ημερησίως). Την υποκριτική «αγανάκτηση» του Σέρλοκ Χολμς για την «κατάντια της ελληνικής κοινωνίας» του την επιστρέφουμε στα μούτρα. Το δικό τους σύστημα γέννησε και θέριεψε την ιδεολογία της αρπαχτής, με την οποία προσπαθούν να λασπώσουν και να διαφθείρουν ολόκληρη την κοινωνία. (Στην περίπτωση, λέμε τώρα, που αποδειχθεί ότι κάποιος επιμένει να ζει μέχρι τα 100 και να επιβαρύνει έτσι τον δημόσιο κορβανά, προτείνουμε τολμηρά, ανοιχτόμυαλα και με αίσθηση ευθύνης ΤΗ λύση: ευθανασία. Να συσταθεί μια ειδική μόνιμη επιτροπή ξένων ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που θα εξετάζει την καταλληλότερη ηλικία ευθανασίας των αντεθνικώς επιμενόντων να αναπνέουν, και θα την ανεβοκατεβάζει αναλόγως με τους διαθέσιμους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων).
3. Χτες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας είπαν ότι δεν είναι 5, αλλά 10 τα εκατομμύρια που χάνει το Δημόσιο από τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις (μιλάμε για μπακάλικο στο οποίο ο καθένας λέει ό,τι θέλει - «ένα κιλό βγήκε η φέτα, όχι μισό - θα τη φάτε εδώ ή να σας την τυλίξω για το σπίτι;»). Έστω, λοιπόν, 10 εκατομμύρια (κι άντε παιδιά, ολοκληρώστε γρήγορα τον έλεγχο, να δούμε πόσα είναι πράγματι). Σε αυτό το σημείο, ένα έχουμε να πούμε:
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ, ΣΟΒΑΡΑ;;;
Προσπαθείτε, δηλαδή, να μας πείσετε πάλι ότι είμαστε όλοι ένοχοι, ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση; (το κοπιράιτ το ’χει ο κυρ-πάγκαλος, αυτός το είπε πρώτος). Ακόμα κι αν υπάρχουν μερικές χιλιάδες φτωχολαμόγια, τη ρετσινιά προσπαθούν να την κολλήσουν σε 11 εκατομμύρια. Και κάνουν ότι «ξεχνούν» τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που λήστεψαν όλα αυτά τα χρόνια από τα 11 εκατομμύρια. Συγγνώμη κιόλας μίστερ Σέρλοκ Χολμς, αλλά με 10 εκατομμύρια από τη μια, και με δισεκατομμύρια από την άλλη, τη διαλύσατε τη ζυγαριά!
Εν πάση περιπτώσει, κι αν ήταν όπως ακριβώς τα λέτε (δηλαδή αν καταβάλλετε σε νεκρούς 5 ή 10, αδιάφορο, εκατομμύρια), τουτέστιν αν το κράτος που ΕΣΕΙΣ στήσατε είναι για γέλια, βρήκατε ότι η λύση είναι να ξεπουλήσετε την Ελλάδα και να ρίξετε εργαζόμενους και συνταξιούχους στον Καιάδα της τρόικας; Πλάκα μας κάνετε, αλλά κι εμείς θα σας κάνουμε μεγαλύτερες πλάκες. Τα ίδια έλεγαν οι αντίστοιχοι γκαιμπελίσκοι στην Αργεντινή, κι ακόμη τρέχουν να κρυφτούν.
Και μια και μιλάμε για τέτοια… τεράστια λαμογιά, για δέκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, πώς εξηγείτε τα 22 (είκοσι και δύο) εκατομμύρια που δίνετε σε ιδιωτική εταιρία για να σας φτιάξει 3 (τρεις) ιστοσελίδες; [Η τραγελαφική είδηση ΕΔΩ, από τη Σίβυλλα]। http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/08/130017-8-2010.html. Διαβάστε το, αυτό το θέμα έχει όντως πλάκα. Πιο πολλή πλάκα έχει η «δικαιολογία» του υπουργείου Μεταφορών για το συγκεκριμένο σκανδαλάκι:
«Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.»
Τι μας λέτε ωρέ παλικάρια; Έχουμε δηλαδή 22 εκατομμυριάκια, τα οποία όμως είναι διαθέσιμα μόνο για να φτιάχνουμε ιστοσελίδες κι όχι π.χ. για νοσοκομεία ή σχολεία; Δηλαδή και λεφτά δεν έχουμε (για τις ντεμοντέ κοινωνικές ανάγκες), και λεφτά έχουμε (για να επιδοτούμε απλόχερα κάθε «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.»)!
Πίσσα και πούπουλα, μίστερ Σέρλοκ Χολμς και ντόκτορ Γουότσον! Πίσσα και πούπουλα! (Και οι δύο πήραν ήδη μια σχετική πρόγευση, σε εκδοχή light - για τον Λοβέρδο, και για τον Κουτρουμάνη).
πηγη http://antigeitonies.blogspot.com/2010/08/blog-post_2129.html#मोरे

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/08/blog-post_7697.html