Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Kαταγγελία του συντονιστή διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Θεσπρωτίας

ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Καταγγελία του συντονιστή διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Φιλιατών!
Είναι βέβαιο πως ο καθηγητής – υπουργός Υγείας της δεινοπαθούσας Μνημονιακής Ελλάδας, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ελέγξει τις όποιες καταγγελίες, σε βάρος όλων εκείνων που έχουν οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο ψυγείο του νεκροθαλάμου.
Σείεται η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος, με τα όσα συμβαίνουν και αυτές τις ημέρες αναδεικνύονται στις διάφορες Μονάδες Ιατρικής και Νοσοκομειακής Περίθαλψης των Ελλήνων.
Ο κ. Λοβέρδος όμως δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν γνωρίζει τίποτε.
Γι’ αυτό θα ήταν περίσσιο και υπερβολή να του προσθέσουμε άλλες όμοιες περιπτώσεις.
Έτσι, θαρρώ, πως η μόνη ελπίδα του Ελληνικού λαού να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην απόλυτη διαφθορά, είναι να στραφεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ακριβώς για τον λόγο αυτό και με το σχόλιο τούτο, παραπέμπω την επιστολή του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών, προς τον Καθηγητή – Υπουργό Υγείας, στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ειδικότερα στους Εισαγγελείς Αρείου Πάγου, Εφετείου Αθηνών και Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας.
Είμαι βέβαιος πως πολλοί αλαζόνες που έχουν θέσει εαυτούς υπεράνω νόμων, θα διαβούν τις πύλες των φυλακών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

3-2-2012
Προς: Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,
Έχω αναλάβει τη θέση του συντονιστή διευθυντή στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Φιλιατών οπό το Μάρτιο 2010.
Κατά το διάστημα αυτό και παρά τα επανειλημμένα μου αιτήματα στη διοικητή του νοσοκομείου μας Ιουλία Μαρκούλα (από τον Ιούλιο 2011 τελεί αναπληρωτής διοικητής) και τον τωρινό τακτικό διοικητή Βασίλειο Δημόπουλο, η επανέναρξη των επεμβάσεων καταρράκτη δεν κατέστη δυνατή μετά την ανάληψη από εμένα της διεύθυνσης και επαναλειτουργίας της κλινικής μου.
Το αίτημά μου έχει κατατεθεί εγγράφως πολλάκις, ιδιαιτέρως μετά τον Σεπ. 2010 που ο μεγάλος γενικός διαγωνισμός για τα νοσοκομεία «δεν» απέδωσε. Παρά την προφορική έγκριση προς αγορά υλικών για τον καταρράκτη, η υπόθεση έχει μυστηριωδώς «κολλήσει» και μάλιστα οι δύο διοικητές δηλώνουν ενοχλημένοι (ο κ. Βασίλειος Δημόπουλος με εξαιρετικά ενδιαφέρον ύφος) από τα συνεχή τηλεφωνήματα των ασθενών προς αυτούς, εφόσον ενώ ως αρμόδιος για την πραγματοποίηση των επεμβάσεών τους ως προς τον καταρράκτη δεν επιθυμώ πλέον να τους πληροφορώ ανακριβώς και να τους καθυστερώ με ασταθείς/ψευδείς πληροφορίες ως προς την χρονική τέλεση των επεμβάσεών τους καθόσον αποτελώ τον πρώτο αποδέκτη της αγανάκτησης των ασθενών μου.
Λοιπές οφθαλμολογικές επεμβάσεις (πτερύγια, χαλάζια, ενδοοφθαλμικές ενέσεις [για πρώτη φορά στο νομό μας] κλπ) λαμβάνουν χώρα κανονικά παρά την έλλειψη υλικών (όπως πεδία και άλλα).
Ως διευθυντής και ιατρός ΕΣΥ που κατέχει επαξίως τη θέση του, δεν επιθυμώ τον κάθε είδους διασυρμό του αρίστου επιστημονικού μου ονόματος καθώς και της κλινικής μου (ιδιαιτέρως) από ενέργειες ατόμων που ουδεμίαν σχέσιν με ιατρική κατέχουν.
Η Ιουλία Μαρκούλα ισχυρίζεται ότι η ιδία είναι αρμόδια να θέτει τις προτεραιότητες επί των λειτουργειών των κλινικών και όχι οι διευθυντές αυτών. Γι αυτό αλήθεια την πήραν τα «σκάγια» των εφημερίδων και τη ρωτούν «τι απέγινε ο καταρράκτης στους Φιλιάτες»;
Και γιατί άραγε δεν διαθέτει «κονδύλια» για τον καταρράκτη και διαθέτει πολλαπλάσια για επεμβάσεις άλλων ειδικοτήτων;
Ας μας εξηγήσουν οι «μεγαλύτεροι» επιστήμονες μήπως άραγε π.χ. οι «κουτσοί» δεν μπορούν στοιχειωδώς να εξυπηρετηθούν όντας «κουτσοί», οι «γκαβοί» όμως άνετα δύνανται;
Έτσι λοιπόν, στο θέμα που μας απασχολεί, οι διοικητές του νοσοκομείου μας ως αρχηγοί που (τελικά ως διαφαίνεται δεν) «αγιάζουν» την «ευπρέπειαν» του οίκου τους έχω την ταπεινή αίσθηση ότι οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να εκθέσουν τους πραγματικούς λόγους που δεν έχουν επαναφέρει την καταρρακτολογική επεμβατική λειτουργία του τμήματός μου.
Δεν επιθυμώ το άριστο επιστημονικό μου όνομα να γίνεται καθ' οιονδήποτε τρόπο βορρά προς όφελος οιασδήποτε (μικρο)πολιτικής.
Ήρθε η ώρα να δώσουμε λόγο ο καθείς από τη θέση του για τα (μη) πεπραγμένα έως τώρα.
'Ετσι απλά, για να λυθούν οι απορίες των ελλήνων πολιτών γιατί άραγε το νοσοκομείο Φιλιατών να είναι το μόνο στην Ελλάδα που δεν χειρουργεί τον καταρράκτη καίτοι διαθέτει εξοπλισμό. Επισυνάπτω ενδιαφέροντα έγγραφα.
Παρακαλώ για τις ενέργιές σας.

Με τιμή
ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ
Συντ. Διευθυντής Οφθαλμολογικού
http://892fm.blogspot.com/2012/03/blog-post_1444.html