Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ηγουμενίτσα. Δεν θέλουν επισήμους στην παρέλαση

Ηγουμενίτσα: Δε θέλουν επισήμους στην παρέλαση
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 04:41
Με κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηγουμενίτσας ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου χωρίς την παρουσία επισήμων στην εξέδρα.
Αυτό λένε, (και... υπονοούν) σε επιστολή που έστειλαν την Τετάρτη στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τις Δ/νσεις Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία της πόλης καθώς και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης.
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Δευροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηγουμενίτσας, σε συνεδρίασή μας τη Δευτέρα 12-03-2012 αφού λάβαμε υπόψη:
1) Τη σημερινή οξυμένη οικονομική και κοινωνικοπολιτική κατάσταση, που δημιουργεί δικαιολογημένες, αντιδράσεις,
2) όσα συμβαίνουν πανελλαδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων παρελάσεων, όπως πρόσφατα στα Γιάννενα, τη Ρόδο και σε άλλες πόλεις
3) αλλά κυρίως εκτιμώντας πως ο θεσμός της παρέλασης έχει χάσει το ουσιαστικό του περιεχόμενο, δηλαδή την απότιση φόρου τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας,
αποφασίσαμε:
να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές προτείνοντας να γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο μνημείο των πεσόντων (Ελευθερίας), όπου γίνεται και η κατάθεση των στεφάνων και οι μαθητές - παιδιά μας να ποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές της Ελευθερίας, ώστε να αποκατασταθεί το πραγματικό νόημα της παρέλασης. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».
http://www.zougla.gr/greece/article/igoumenitsa-de-8eloun-episimous-stin-parelasi