Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου για δύο ημέρες

Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου επί διήμερον
Για το «κούρεμα» των αποθεματικών κατά 70%
«Τα χρηματικά διαθέσιμα του ΤΕΙ Ηπείρου, όπως και όλων των άλλων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, είναι κατατεθειμένα υποχρεωτικά και βάσει νόμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα συγκεκριμένα χρηματικά διαθέσιμα του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία ήταν αποταμιεύσεις ετών και αποτέλεσμα μακροχρόνιας χρηστής διαχείρισης, έχουν επενδυθεί σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Δημοσίου, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση του ΤΕΙ Ηπείρου. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται, κυρίως, για τις λειτουργικές ανάγκες του ΤΕΙ Ηπείρου (σπουδαστική μέριμνα, λειτουργία Εργαστηρίων, μισθοδοσία Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ.λπ.).
Η Τράπεζα της Ελλάδος μας ενημέρωσε ότι μειώθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα και υπάρχει «κούρεμα» των συγκεκριμένων χρημάτων κατά 70%.
Κατόπιν των παραπάνω, το ΤΕΙ Ηπείρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας προβαίνει σε αναστολή λειτουργίας της διοικητικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
Σε περίπτωση που δε δοθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του Ιδρύματος, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή της στην ηγεσία του Υπουργείου»
http://thesprotia-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_213.html