Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Παπαδόπουλου προς Σταυρούλα Μπραϊμη για το ΧΥΤΑ

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Παπαδόπουλου προς Σταυρούλα Μπραϊμη για το ΧΥΤΑ
Πρός την Κυρία Δήμαρχο Σουλίου
Κυρία Σταυρούλα Μπραίμη Μπότση
Κοινοποίηση : μέλοι του ΔΣ Δήμου Σουλίου
Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,
Στο πλαίσιο των καθηκόντων σας επισκεφτήκατε, στις 29.02.2012, τον χώρο του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, συνοδευόμενη από ορισμένους συμπολίτες μας, καθώς και από έναν εμπειρογνώμονα χημικό μηχανικό, για τη διεξαγωγή επιθεώρησης όσον αφορά δυσλειτουργίες τις οποίες επισήμανε ο Πρόεδρος του Καρβουναρίου. Το σύνολο των παρευρισκόμενων, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή του ΧΥΤΑ, διαπίστωσε την ύπαρξη πολυάριθμων ελλείψεων.
Μάλιστα, ο διαχειριστής του ΧΥΤΑ σας παρέδωσε έγγραφο με τον κατάλογο των υφιστάμενων προβλημάτων σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.Δεδομένου ότι κάθε δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, σας παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε το εν λόγω έγγραφο και να λάβετε άμεσα μέτρα για την πρόληψη όλων των δραστηριοτήτων που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σε περίπτωση που δεν οφείλετε να δημοσιοποιήσετε το εν λόγω έγγραφο, θα ήθελα να σας ζητήσω, εν ονόματι της ηθικής δέσμευσής σας και του αισθήματος ευθύνης σας απέναντι στους συμπολίτες σας —που αποτέλεσε βασικό κίνητρο της ψήφου μας για την εκλογή σας— να διαβιβάσετε το έγγραφο αυτό στη επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την εξής μνεία: «έγγραφο προς επισύναψη στην αναφορά 212/2008 ».
Αρνούμαι να πιστέψω ότι η Δήμαρχος Παραμυθιάς θα μπορούσε να επιτρέψει τη λειτουργία ενός ΧΥΤΑ που ρυπαίνει το περιβάλλον και προσβάλλει με τον τρόπο αυτό την υγεία των παιδιών της.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας, απόδειξη της ακλόνητης εντιμότητάς σας απέναντι στους συμπολίτες του Δήμου σας.
Γιάννης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Dr Jean PAPADOPOULOS
Head of Unit
Service de Soins Intensifs Pédiatriques
PICU Hainaut
CHJL site de Jolimont
159 rue Ferrer
7100 Haine-Saint-Paul
0(032) 64 23 48 72
http://thesprotia-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_5799.html