Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πολύ ξύλο έξω από τη σύνοδο των πρυτάνεων στα Γιάννενα

Πολύ ξύλο έξω από τη σύνοδο των πρυτάνεων στα Γιάννενα
Σφοδρές συμπλοκές σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο ξενοδοχείο Du Lac μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και φοιτητών. Περίπου 200 φοιτητές κατευθύνθηκαν με πορεία προς το ξενοδοχείο Du Lac όπου διεξάγεται η σύνοδος των πρυτάνεων
Κοντά στο ξενοδοχείο, επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τα ΜΑΤ προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία, ακολουθησε σφοδρή σύγκρουση και έγινε χρήση χημικών. Δύο φοιτητές χτυπήθηκαν σοβαρά από τα ΜΑΤ και πήγαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι. Δύο ακόμα διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά όταν διερχόμενο αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει μέσα από τον κόσμο, ανέπτυξε ταχύτητα και χτύπησε ελαφρά δύο άτομα. Κατόπιν τα ΜΑΤ πήγαν σπρώχνοντας την πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία. Η αστυνομία, της οποίας η επέμβαση ήταν ιδιαίτερα βίαιη, έκανε μια προσαγωγή και μια σύλληψη.
Ο συλληφθείς νεαρός φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ κατά τη σύλληψή του, όντας πεσμένος στο έδαφος. Μετά από πέντε ώρες, αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση του εισαγγελέα, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Μία από τις τραυματίες, φοιτήτρια, εισήχθη τελικά στη νευροχειρουργική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Μια ακόμη τραυματίας, η γραμματέας του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πήρε εξιτήριο αργά το βράδυ αφού της τοποθετήθηκε γύψος στο χέρι της.
Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο και με δηλώσεις τους διέψευσε οτι έδωσε εντολή στα ΜΑΤ για περιφρούρηση. Τόνισε ότι η αστυνομία ενεργουσε με δικό της σχεδιασμό. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων επικαλέστηκε "εντολή του πρύτανη" να ανακόψει την πορεία, εντολή που δεν δόθηκε ποτέ ωστόσο. Στους πρυτάνεις ο ισχυρισμός ήταν ότι η μαζική παρουσία των ΜΑΤ είχε το χαρακτήρα "περιφρούρησης πολιτικών προσώπων". Ωστόσο, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν ήταν στο Du Lac (ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αναμένεται το Σάββατο στα Γιάννενα). Ενδεικτικό της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ είναι ότι κατόπιν, στο χώρο που έγινε αυτή, βρέθηκαν αντικείμενα που έπεσαν από τους διαδηλωτές, κινητά ηλέφωνα καθώς και παπούτσια. Το Σάββατο συνεχίζεται η σύνοδος, ενώ στις 12 το μεσημέρι καλούν και πάλι συγκέντρωση οι φοιτητές στην Ακαδημία.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/15940/2012-03-09.html#

ενας διαδηλωτης. Aυτη η μαχη σωμα με σωμα με πανοπλους μπατσους που εχουν και ψεκαστηρες δεν μπορει να συνεχιστει, πρεπει να ξεπερασουμε την προκαταληψη απεναντι στις μολοτοφ και να παψουμε να πηγαινουμε σαν προβατα στη σφαγη. οταν επιλεγεις τη συγκρουση δεν μπορεις να το κανεις παντα με ορους ηττας. και το δικο μας ηθικο καταρρακωνεται και ο δικος τους τσαμπουκας μεγαλωνει. τα χω παρει. φωναζαν και ντου, κιολας.