Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ευκαιρία για αλλαγή

e-mail που λάβαμε


Ευκαιρία για αλλαγή
Οι γυναίκες ήταν και συνεχίζουν να είναι το ποιο δυναμικό- παραγωγικό- κομμάτι της Ηπείρου. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιήσει τη δύναμή τους αυτή για την αποκόμιση κέρδους ή την αξιοποίησαν στο ελάχιστο. Η κρίση των τελευταίων ετών δίνει μια ευκαιρία να δημιουργηθεί κάτι νέο, εάν φυσικά το θέλουμε κι εμείς. Τη δημιουργία Γυναικείων Συνεταιρισμών σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα – πρώην χωριό.
Κάποιοι το τόλμησαν παλαιότερα – περισσότερο σε τουριστικά μέρη- και βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι. Ίσως ο καιρός και των υπόλοιπων έφτασε. Μέσα από μια ανέξοδη προσπάθεια θα μπορούν να διαθέτουν φαγητά, γλυκά, μαρμελάδες, μέλι, τραχανά, κουλούρια, λικέρ, σάλτσες, τουρσιά, αρωματικά προϊόντα της φύσης και ότι άλλο σκέφτονται & δημιουργούν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Χωρίς να φεύγουν από τον τόπο τους. Παράλληλα με την όποια άλλη εργασία τους. Οι γυναίκες σε κάθε περιοχή, θα πρέπει να οργανώσουν μια σειρά συναντήσεων πάνω στο θέμα αυτό και τις δυνατότητες που έχουν εκεί που ζουν ή εργάζονται. Τηλεφωνόντας ή επικοινωνόντας μέσα από το internet με παρόμοιες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα ή και την Κύπρο.
Γιάννης Βέλλης
Σας παραθέτω ένα υπόδειγμα καταστατικού το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο:
http://thesprotiapress.wordpress.com/2012/03/07/%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf/