Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Όχι στις τραμπούκικες λογικές του ΚΚΕ στα Γιάννενα

Οχι στις τραμπούκικες λογικές του ΚΚΕ στα Γιάννενα
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη και η κοινωνία συνολικά δέχονται μια γενική επίθεση. Μια σειρά από κατακτήσεις του εργατικού κινήματος έχουν πάψει πια να ισχύουν και το σύνολο της εργατικής τάξης συμπιέζεται όλο και πιο κάτω, θυσιαζόμενη στο βωμό της κρίσης και στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και η αντεργατική αυτή πολιτική φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό. Στις 24-25 Μάρτη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υπογράψει μια νέα σειρά αντεργατικών μέτρων, υπογράφοντας ουσιαστικά την παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης στους χώρους δουλειάς και ευρύτερα στην κοινωνία.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, το ΝΑΡ και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδόθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανγιαννιώτικης απεργίας στις 23/3. Αντιστάθηκαν και αντιστέκονται αποφασιστικά σε όλη αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός κινήματος ικανό να ανατρέψει την επιχειρούμενη αντεργατική πολιτική.
Αντίθετα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θεωρούν κίνδυνο του εργατικού κινήματος τις δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, εν’ όψη και της απεργίας στις 23/3, κυκλοφόρησε ένα εμετικό κείμενο, το οποίο αντί να στοχοποιήσει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του Μνημονίου, στοχοποιεί τις δυνάμεις του ΝΑΡ και τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε τον τοπικό τύπο αλλά και τα κομματικά έντυπα του ΚΚΕ να δημοσιεύσουν το κείμενο, για να ενημερωθεί η κοινωνία και η εργατική τάξη για το περί τίνος πρόκειται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλη αυτής της στάσης του ΚΚΕ αποτέλεσαν τα γεγονότα της 22/3.
Έξω από το δημαρχείο Κατσικάς, στη συγκέντρωση των απολυμένων της ΑΔΕΙ, με τα ΜΑΤ παραταγμένα εκατό μέτρα πιο κει, ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΚΚΕ Νεκτάριος Τριάντης έδωσε διαταγή στον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων Νίκο Έξαρχο και αυτός επιτέθηκε τραμπούκικα στο μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νίκο Ηλία, ο οποίος είχε καλεστεί από τους συμβασιούχους για να βρίσκεται εκεί. Ο λόγος είναι ότι την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ την ενδιαφέρει μόνο η εκλογική της επιβίωση ακόμα και αν ακολουθεί πρακτικές εχθρικές προς την ίδια την εργατική τάξη και το κίνημα.
Μάλιστα, ηγετική ομάδα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δε δίστασε να ακολουθήσει γκοτζαμάνικη πρακτική, κάνοντας επίθεση στους ίδιους τους ανθρώπους του κινήματος. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την αναίτια επίθεση στο Νίκο Ηλία.
Αυτή τη φορά δεν φτάνουν οι αφορισμοί και οι μοιρολατρίες του τύπου "είστε όλοι αντικομμουνιστές". Δεν πιάνουν και δεν πείθουν πια. Ο εχθρός είναι απέναντι και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ηθελημένα και μη συμμαχούν μαζί του, όταν προβάλλουν τέτοιες αντιλήψεις. Οι τραμπουκισμοί δεν περνάνε στους κομμουνιστές. Ας το πάρει χαμπάρι η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και ας βγει από το αδιέξοδο λάσπης στο οποίο από μόνη της οδηγήθηκε.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ- νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
http://narhpeirou.blogspot.com/2011/03/blog-post.html








Η απόφαση της «ΑΝΕ­ΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩ­ΤΟΠΟΡΙΑΣ» του τέως δημάρχου κ. Νίκου Γκόντα να μη μετάσχει στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, στο δημαρχείο του πρώην δήμου Παμβώτιδας, στον Κατσικά (που τελικά δεν έγινε λόγω κατάληψης από το ΠΑΜΕ), προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Δημοτικής Αρχής, η οποία εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του τέως δημάρχου κ. Νίκου Γκόντα, τον οποίο «εγκαλεί» για το πρόβλημα των εργαζόμενων της πρώην ΑΔΕΙ, που η ίδια προκάλεσε.
Η παράταξη του κ. Γκόντα, στην ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι «η επίκληση εξαιρετικών λόγων για διενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός έδρας του Δήμου είναι προσχηματική αφού κανένας τέτοιος λόγος δεν συντρέχει. Μοναδικός λόγος είναι η συνεχιζόμενη κινητοποίηση των απολυμένων εργαζομένων της ΑΔΕΙ και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός τους από τη Δημοτική Αρχή».
Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ
«Πράξη απαξίωσης των θεσμών» χαρακτηρίζει από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, την απόφαση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης για να αναφερθεί στη συνέχεια στο ζήτημα των εργαζόμενων, υποστηρίζοντας ότι «μοναδικός τρόπος επίλυσης του αδιεξόδου είναι η πολιτική λύση». Καταλήγοντας ζητά από τον κ. Γκόντα να «συνεργαστεί για να βρεθεί πολιτική λύση από την Κυβέρνηση», που ειρήσθω εν παρόδω στήριξε προεκλογικά την εκλογή της νυν Δημοτικής Αρχής.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3902&catid=13