Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Στροφή έκανε για το φυσικό αέριο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Στροφή έκανε για το φυσικό αέριο κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Στροφή 180° μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Σιδηρόκαστρο και τις δηλώσεις του υπέρ του αγωγού στα μέσα ενημέρωσης, έκανε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.
Υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης κάτω από την οποία διεξήχθη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία εκατοντάδων αντιδρώντων κατοίκων, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε να υιοθετήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος που είχε γίνει στην Πέρδικα το 2008, εκφράζοντας την άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί τις προτάσεις της ΔΕΠΑ για την χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης και της πόντισης του αγωγού στη θάλασσα. Επίσης ζητείται η χωροθέτηση εκτός των διοικητικών ορίων της Πέρδικας και της ευρύτερης τουριστικής ζώνης.
Η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης και πολλές φορές ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας βρέθηκε σε θέση άμυνας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του στην επίσκεψη που έκανε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι και η νέα προτεινόμενη θέση «Φλωροβούνι», μεταξύ Πέρδικας και Πάργας, την οποία αποδέχθηκε για να εξετάσει η ΔΕΠΑ μπορεί να βρίσκεται εκτός των διοικητικών ορίων της Πέρδικας, καλύπτοντας μια από τις βασικές προϋποθέσεις του δημοψηφίσματος και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο προκαλεί νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά από κατοίκους και φορείς του Δήμου Πάργας.
Η μόνη λογική λύση, που είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Θεσπρωτίας, η οποία θα οδηγήσει και σε λήξη των αντιδράσεων, να γίνει δηλαδή ο αγωγός στην βιομηχανική περιοχή της Ηγουμενίτσας, στην θέση Γωνιά, ούτε και αυτή τη φορά εξετάστηκε!
Διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο
Στο μεταξύ, σύγχυση προκλήθηκε από την είδηση ότι στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Βουλγαρίας με ρυθμίσεις για την ίδρυση των Εταιρειών Παροχής Αερίου σε διάφορες περιοχές της χώρας πλην της Ηπείρου.
Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» τονίζει πως σε επαφές του κ. Αργύρη με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για θέμα που δε σχετίζεται με την παροχή φυσικού αερίου στην Ήπειρο.
«Επιβεβαιώθηκε δε ότι είναι δέσμευση η παροχή Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο και η ίδρυση ΕΠΑ για την περιοχή. Η παράταξη θα παρακολουθεί με προσοχή το θέμα και θα επεμβαίνει ώστε το όραμα και αναπτυξιακός στόχος για ενεργειακή επάρκεια της Ηπείρου να γίνει πράξη», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/6286.html