Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Στήνουν σκηνικό... "αλβανικών Ιμίων" στην Θεσπρωτία!

Στήνουν σκηνικό… «αλβανικών Ιμίων» στην Θεσπρωτία!
Χθες, οι Τσάμηδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό προξενείο στην Κορυτσά, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της «Τσαμουριάς» και κατά του Έλληνα πρόξενου. Οι Τσάμηδες είχαν φροντίσει να γεμίσουν το κέντρο της πόλης με αφίσες και είχαν εξασφαλίσει τη συνεργασία και άλλων αλβανικών «πατριωτικών» οργανώσεων.
Το αλβανικό κανάλι Top Channel, ύστερα από «ρεπορτάζ» δημοσιογράφων του στη Θεσπρωτία όπου εδρασαν ανενόχλητοι, έθεσε ανοικτά θέμα αλβανικών διεκδικήσεων στην ελληνική Ήπειρο.
Το κανάλι συνεχίζει να προκαλεί, χαρακτηρίζοντας τη Θεσπρωτία «αλβανικό τόπο».
Το αλβανικό κανάλι πραγματοποίησε στα τέλη Φεβρουαρίου, οδοιπορικό στην «σκλαβωμένη Τσαμουριά». Στο «ρεπορτάζ» αυτό, που έληξε άδοξα για αυτούς στο Μαργαρίτι, όταν ξεσηκώθηκαν εναντίον τους οι κάτοικοι, οι Αλβανοί δημοσιογράφοι πρόβαλαν ανοικτά όλες τις ανιστόρητες διεκδικήσεις του τεχνητού τους κράτους και κατήγγειλαν μάλιστα την ΕΛΑΣ για παρακολούθησή τους.
Το ρεπορτάζ έκλεινε με τα εξής: «Μετά από 40 λεπτά, παίρνοντας το δρόμο για την Αλβανία αφήναμε πίσω μας ό, τι πιο άσχημο, από έναν τεράστιο έγκλημα το οποίο απαιτεί δικαιοσύνη. Και πέρα από όλα αυτά, κυριάρχησε ο πυρετός του εθνικισμού του γείτονα, που φοβήθηκε την τηλεοπτική φωτογραφική μηχανή, για να μην εκτεθεί η άσχημη πλευρά του…
Αυτοί όλοι, τα κάνουν όλα αυτά, όχι λόγω της ταπεινής πολιτικής μας, αλλά κυρίως γιατί η Αλβανία δεν έχει να κρύψει τίποτε από την Ελλάδα, παρά μόνο να ζητήσει μεγαλόφωνα τα δικαιώματα των Τσάμηδων.
Αυτή είναι η πηγή του Ελληνικού Φόβου, γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι όλα αυτά στοιχειώνουν έναν πανικό, ότι βρισκόμαστε σε μια σκηνή του εγκλήματος, το οποίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Συγχρόνως οι Έλληνες πολιτικοί και η Εκκλησία ασχολούνται με εγκλήσεις των κατοίκων της Κορυτσάς και των άλλων νότιων περιοχών που ζουν οι Έλληνες, και φοβούνται, ένα ντοκιμαντέρ που δεν επιδιώκει να σπείρει το μίσος και τον εθνικισμό, αλλά απλά να θέσει επί τάπητος τα ελληνικά εγκλήματα που θυμίζουν την γενοκτονία.
Το αλβανικό κανάλι συνέχισε τις προκλήσεις. Σε εκπομπή του, λίγες μέρες μετά από το «ρεπορτάζ», η γνωστή εθνικίστρια Αλβανή δημοσιογράφος Ροντίνα Τζούγκα, η οποία στις δημοτικές εκλογές του 2007 είχε προσπαθήσει φιλότιμα να προκαλέσει τους Έλληνες στη Χιμάρα με κάθε δυνατό τρόπο, χαρακτήρισε την Θεσπρωτία «αλβανικό τόπο».
Η δράση των Αλβανών «δημοσιογράφων» δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και το ζήτημα των Ιμίων και των «γκρίζων ζωνών» το ξεκίνησαν Τούρκοι «δημοσιογράφοι».
Οι «Τσάμηδες», με την ανοχή – ή την προτροπή – των σωβινιστικών κύκλων της αλβανικής κυβέρνησης, ετοιμάζονται, τώρα που καταργήθηκε η βίζα, να γιορτάσουν την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα. Τι προτίθεται, άραγε, να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση; Θα αγνοήσει αυτό το φαινόμενο του άγριου σωβινισμού, για να μη «διαταραχθούν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις;».
http://892fm.blogspot.com/2011/03/blog-post_2297.htmlΗ παρουσιάστρια Ροντίνα Τζούγκα του αλβανικού καναλιού Τόπ Τσάνελ παρουσίασε στην εκπομπή της Σκιπ στις 7 Μαρτίου μια ξενάγηση στην “Τσαμουριά” από έναν ντόπιο αλβανό ταξιτζή όπως ισχυρίζεται! Ο “ντόπιος” την ξεναγούσε ενώ αυτή κατέγραφε με κρυφή κάμερα την “Τσαμουριά” της Θεσπρωτίας. Το θράσος της ήταν τέτοιο που παρουσίασε και συνεντεύξεις από πάλι “ντόπιους” αλβανούς που μιλούσαν για την “Τσαμουριά”.
Η δημοσιογράφος αξίζει να σημειωθεί ότι... στις δημοτικές εκλογές του 2007, προσπαθούσε να προκαλέσει τα εθνικά αισθήματα των Χιμαραίων τριγυρνώντας στη μαρτυρική κωμόπολη φορώντας μια αλβανική σημαία! Το μόνο που μένει πλέον να δούμε είναι και ένα κανάλι από το Πακιστάν να παρουσιάζει “ντόπιους” Πακιστανούς στα Γιάννενα ή ένα Ελληνικό κανάλι να παρουσιάζει “ντόπιους” Έλληνες στην Γερμανία οι οποίοι θα κάνουν ξενάγηση στον τόπο των προγόνων τους… ΌΛΟΙ οι Αλβανοί της Ελλάδας είναι οικονομικοί μετανάστες και πρέπει αυτό πάντα να το υπενθυμίζουμε σε όλους!
http://e-igoumenitsa.gr/news/epirus/6247.html