Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γιάννενα. Απέναντι στα ΜΑΤ της δημοτικής αρχής - κυβέρνησης - ΔΝΤ - Ε.Ε.

Γιάννενα. Απέναντι στα ΜΑΤ της δημοτικής αρχής – κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε. Πανεργατικός - Παλλαϊκός αγώνας
Τελικά η νέα «προοδευτική» δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών-ακολουθώντας κατά γράμμα την δημαρχία Γκόντα και στα πρότυπα του «ΞΕΝΙΑ» - έστειλε τα ΜΑΤ ενάντια στους συμβασιούχους της ΑΔΕΙ και τις αλληλέγγυες κοινωνικές - πολιτικές δυνάμεις.
Πνίγοντας το κέντρο των Ιωαννίνων στα δακρυγόνα, κτυπώντας τους εργαζόμενους συμβασιούχους που δεν ζητάνε παρά το να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία. Με στόχο να καταστείλει τον αγώνα τους, που έχει πλέον πανελλήνιο χαρακτήρα με την κατάληψη και του δημαρχείου Αθηνών αποκτώντας επικίνδυνα χαρακτηριστικά για την «χούντα» του μνημονίου. Για αυτό το λόγο άμεσα έπρεπε να κατασταλεί, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού κάθε εργαζόμενου που αντιστέκεται
Η δημοτική αρχή, πιστή ακόλουθος της πολιτικής της κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ που διαλύει τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους, για να κρατήσουν την κερδοφορία τους οι κεφαλαιοκράτες και τα λαμόγια.
Φαίνεται πως η πολιτική λύση του Ραγκούση για τους συμβασιούχους ήταν η καταστολή και τα ΜΑΤ. Ήταν η αντιδημοκρατική εκτροπή και το κτύπημα των κοινωνικών αγώνων και όχι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την χρησιμοποίηση των ΜΑΤ για την επανακατάληψη του κατειλημμένου από τους ουσιαστικά απολυμένους συμβασιούχους Δημαρχείου. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, ούτε σταματάν με ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, καταστολή, παρά με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συμβασιούχων. Αυτό θα έπρεπε να το είχαν κατανοήσει οι «αριστεροί» σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβαν λίγους μήνες πριν τα ηνία της διαχείρισης του Δήμου Ιωαννιτών. «Που είσαι νιότη που έλεγες πως θα γινόμουν άλλος…» λέει ένας στίχος που πάει γάντι με τους «αριστερούς» διαχειριστές μας.
Η δημοτική αρχή πρέπει να απολογηθεί στο Γιαννιώτικο λαό για το τεράστιο αντιδημοκρατικό της ατόπημα, λίγους μόνο μήνες μετα την εκλογή της. Εάν θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη κατάσταση μπορεί και πρέπει να το κάνει με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα !!!
Εάν αυτό την φέρει σε σύγκρουση και με την κυβέρνηση ας το πράξει, διαφορετικά μέρα με την ημέρα θα αποδεικνύει όλο και πιο πολύ πως είναι το «Καλικρατικό» πιόνι του μνημονίου, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Όχι δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, για καμία δημοτική αρχή που σέβεται τους «νόμους» του μνημονίου. Μνημόνιο, ΔΝΤ, ΕΕ και εργατικά - δημοκρατικά δικαιώματα είναι έννοιες που έρχονται σε ανοικτή αντίθεση και ταξική σύγκρουση. Αυτό όμως θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατί σήμερα πλήττονται οι συμβασιούχοι της ΑΔΕΙ, αύριο άλλοι, μεθαύριο όλοι μας. Οργανώνοντας την ενωτική αγωνιστική μας αντίθεση, σ’ αυτό τον ταξικό πόλεμο μπορούμε και πρέπει να βγούμε νικητές.
Οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα, οι μαζικοί φορείς, πρέπει άμεσα να εκφράσουν το αποτροπιασμό τους για την αντιδημοκρατική εκτροπή της δημοτικής αρχής. Με ανυποχώρητο, δημοκρατικά οργανωμένο και μαζικό αγώνα, να δυναμώσουν την αντίσταση και την αντεπίθεση των εργαζόμενων.
Αναγκαίο είναι το άνοιγμα του μετώπου της ταξικής αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στο αγώνα των συμβασιούχων με στόχο την νικηφόρα έκβαση του αγώνα τους. Η νίκη των συμβασιούχων θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων. Η «χούντα» της κυβέρνησης - ΔΝΤ- Ε.Ε. – μνημονίου και των ντόπιων Καλικρατικών τους εκφραστών δεν θα περάσει…
Δ.Ρ.Α.ΣΥ. - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο
http://argird.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html