Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Ο αγώνας των κατοίκων της Πέρδικας είναι δικός μας αγώνας
· Να μη αφήσουμε Κυβέρνηση-ΔΕΠΑ-πολυεθνικές της ενέργειας
να καταστρέψουν τη ζωή, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών μας
· Να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους αγωγούς της ενέργειας
· Όχι άλλη υποβάθμιση της Θεσπρωτίας
Το τελευταίο διάστημα φάνηκε πλέον ολοφάνερα ότι Κυβέρνηση, κόμματα εξουσίας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ευρύτερη τουριστική περιοχή της Πέρδικας-Πάργας στα κερδοσκοπικά παιγνίδια των πολυεθνικών της ενέργειας, συμπλέουν με τις οδηγίες της EE για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, εμπλέκουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο Περιφερειάρχης όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου αποδεχόμενοι στη Βουλή τη διέλευση του αγωγού από την Πέρδικα, παραβιάζοντας την ομόθυμη θέληση των κατοίκων της Πέρδικας και τις αποφάσεις όλων των φορέων της Θεσπρωτίας, αλλά και προεκλογικές τους δεσμεύσεις, διασπούν και υπονομεύουν τον αγώνα. Ανακαλύπτουν τώρα ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος, «πιπιλίζουν την καραμέλα-έργο εθνικής σημασίας» και τα «ανταποδοτικά» οφέλη, διευκολύνουν την ΔΕΠΑ στην προπαγάνδα της, αναπαράγουν τις ψεύτικες υποσχέσεις της για φυσικό αέριο στην Ήπειρο, πράγμα για το οποίο ούτε καν δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός.
Οι Περδικιώτες απέδειξαν ότι ο αγωγός αυτός και όσοι θα ακολουθήσουν («Σάουθ Στρημ», Κύπρου-Ισραήλ κλπ), χωροθετήθηκε με πολιτικές αποφάσεις και προσχηματικές μελέτες, χωρίς ουσιαστική αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και είναι ασύμβατος με τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ο Σταθμός Συμπίεσης, που μετακινείται παραπλανητικά σαν λαγός από θέση σε θέση, αλλά και ο αγωγός, που με μια τρομακτική πίεση 150 Ατμοσφαιρών, σε ένα μεγάλο μήκος χιλιομέτρων, αποτελεί γραμμική βόμβα αερίου. Σεισμικότητα, ρήγματα, κίνδυνοι ατυχημάτων, πυρκαϊάς, εκπομπών αερίων, διαρροών, τουριστικής υποβάθμισης, πολιτικής αποσταθεροποίησης, δεν αξιολογούνται ή δεν αναφέρονται.
Οι Περδικιώτες απέδειξαν τα τελευταία χρόνια με τον αγώνα τους, με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, αλλά και τις τελευταίες μέρες με το κυνηγητό των συνεργείων των ΔΕΠΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ-EDISON από την περιοχή, ότι κυβέρνηση-πολυεθνικές της ενέργειας-ΔΕΠΑ και οι ντόπιοι υποστηριχτές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή και την αντίσταση, που είναι και η μόνη που μπορεί να ματαιώσει τα αντιλαϊκά σχέδια.
Εμείς χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Πέρδικας, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αγώνων του Θεσπρωτικού λαού.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να περάσει η επιχείρηση διάσπασης και εκβιασμού του κόσμου, με την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών μεταξύ των δυο κυβερνητικών κομμάτων και των ντόπιων εκπροσώπων τους.
Ένας δρόμος μόνον απομένει, ο δρόμος του αγώνα. Δύσκολος δρόμος, αλλά ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Ο αγώνας των κατοίκων της Πέρδικας πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας, γιατί αν σπάσει ένας κρίκος της τοπικής κοινωνίας, οι συνέπειες θα είναι μεγάλες για όλους. Αν ο λαός της Θεσπρωτίας, που δέχεται αλλεπάλληλες απειλές συμπαρασταθεί, αν απομονώσουμε ανοιχτούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους με των ενωτικό, δυναμικό, παρατεταμένο αγώνα μας,
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχιας
της εγκατάλειψης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγ/τσας

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/03/blog-post_5960.html