Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δήμος Ηγουμενίτσας. Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ

Δήμος Ηγουμενίτσας: Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ
Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της Εφημερίδας ΤΟΛΜΗ την Πέμπτη 10/3/2011 κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας ότι:
-Δημοτικές κοινότητες, τοπικές κοινότητες του Δήμου και το συμβούλιο Νεολαίας έθεσαν υπόψη της νέας Δημοτικής Αρχής, την πρόθεση τους να οργανώσουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπως εθιμικά γινόταν τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα ζήτησαν... την οικονομική συνδρομή του Δήμου.
-Η Δημοτική Αρχή υιοθετώντας τις πρωτοβουλίες των φορέων, πλην όμως, λόγω άλλων προτεραιοτήτων που έχει θέσει το χρονικό αυτό διάστημα και έλλειψης οικονομικών δυνατοτήτων δεν μπορούσε να συνδράμει στις εκδηλώσεις αυτές.
-Παράλληλα απευθύνθηκε σε φορείς και οργανισμούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να συμπαρασταθούν, προκειμένου να γίνουν με φειδώ κάποιες εκδηλώσεις, να τηρηθούν τα έθιμα της Αποκριάς , κυρίως όμως να ενθαρρυνθεί η προσπάθεια των νέων, που είχαν αναλάβει τις πρωτοβουλίες οργάνωσης των εκδηλώσεων.
-Ένας από τους Οργανισμούς που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα αυτό ήταν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος πράγματι διέθεσε το ποσό των 14.000 Ευρώ. Στη συνέχεια με νόμιμο τρόπο, με απόλυτη διαφάνεια και σε συνεννόηση με τους κατά τόπους οργανωτές των εκδηλώσεων, έγινε αναλογικά η διάθεση του ποσού.
Όμως μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η φρασεολογία του δημοσιεύματος , όπως « κάποιοι ψιθυρίζουν» , « ξέπλυμα ένοχων χρεών», «αμαρτωλών εποχών» κλπ.
Φαίνεται πως ο συντάκτης δεν έχει αντιληφθεί πως η Δημοτική Αρχή έχει αλλάξει και δεν «ψιθυρίζει», αλλά εργάζεται σε καθημερινή βάση για την αναμόρφωση του Δήμου, σε δύο μήνες δεν έχει δημιουργήσει, ούτε προτίθεται να «ξεπλύνει ένοχα χρέη», φυσικά δεν την βαρύνουν « αμαρτωλές εποχές» και δεν έχει λόγο να φοβάται τις « Εισαγγελικές παρεμβάσεις».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6246.html