Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή των λαϊκών αγώνων. Ο χαρακτήρας τους είναι έντονα πολιτικός. Στο αποτέλεσμά τους θα αποτυπωθεί το αν και με πόση άνεση η κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας θα συνεχίσει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους.
Χρέος όλων μας να εκφραστεί η οργή μας σε αριστερή κατεύθυνση με ενισχυμένες τις τάσεις αμφισβήτησης του συστήματος που γεννιούνται στην κοινωνία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ, κατακρεουργεί τα εργατικά δικαιώματα και προσφέρει στο κεφάλαιο το χαμηλό εργατικό κόστος που χρειάζεται για να διατηρήσει τα κέρδη του.
Από αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι της «Ιερής συμμαχίας» του κεφαλαίου και των τραπεζιτών-ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ ΝΔ- πρέπει να καταδικαστούν με κάθε τρόπο.
Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην τρόικα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ,για να ανατραπεί το μνημόνιο και όσοι το στηρίζουν.
Να δυναμώσουν ταυτόχρονα οι ανυπότακτες, μάχιμες, εργατικές, αριστερές φωνές που παλεύουν όχι για να γίνει η αριστερά δωρητής σώματος στο αστικό σύστημα εξουσίας αλλά για να ενισχυθεί ο πόλος του αγώνα κατά του μνημονίου, της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ,του κεφαλαίου.
Ο Καλλικράτης είναι το μακρύ χέρι του μνημονίου και του ΔΝΤ στην τοπική διοίκηση( για αυτοδιοίκηση δεν μπορούμε πια να μιλάμε με τον πέλεκυ του ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι του ελληνικού λαού). Ο Καλλικράτης φιλοδοξούν να αποτελέσει μοχλό ενός συνολικότερου, πιο αντιδραστικού επανασχεδιασμού του κράτους για τη συγκρότηση ισχυρών διοικητικών ενοτήτων, που θα διαμορφώνουν οικονομίες κλίμακας με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό θα σημάνει περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, φορομπηξία, μεγαλύτερη ερήμωση της υπαίθρου, ληστρική εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών.
Η δική μας πρόταση είναι ανοιχτή σε κάθε αριστερή, και όχι μόνο φωνή και δύναμη που έχει στόχο να συγκρουστεί και να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Κυρίως όμως είναι ανοιχτή στον κόσμο της εργασίας, σε όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, στη νεολαία που ζει την αδιέξοδη προοπτική που της ετοιμάζουν, τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται να σώσουν τη ΔΩΔΩΝΗ από τα νύχια των αρπακτικών του κεφαλαίου.
Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση και ότι όλα εξαρτώνται από την ενίσχυση του λαϊκού, εργατικού αγώνα μέσα από μια νέα αγωνιστική ενότητα, χειραφετημένη από γραφειοκρατικές δεσμεύσεις μηχανισμών. Με αμφισβήτηση και ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΔΝΤ. Με ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας των μαζικών γενικών συνελεύσεων και των αγώνων που αποφασίζονται και ελέγχονται από την εργατική πλειοψηφία.
Γνωρίζουμε εν τέλει πως όλα θα μείνουν στη μέση του δρόμου αν οι εργαζόμενοι δεν κατακτήσουν την εξουσία τους, αν δεν οικοδομήσουν ένα σύστημα πέρα από τον καπιταλισμό, με συλλογική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
Αγωνιζόμαστε για την επαναστατική ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


Επικεφαλής: Ζήκος Νίκος: Νομαρχιακός σύμβουλος στα Γιάννενα (1998-2002), αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Σύγκλητο του Παν/μιου, μέλος κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων, μέλος συλλόγου πολυτέκνων.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Χεκίμογλου Γιάννης, εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες




Αντωνάδος Κώστας, φοιτητής, μέλος ΕΑΑΚ
Κοντογιάννη Μαριλένα, καθηγήτρια φιλόλογος, συνδικαλίστρια των Παρεμβάσεων στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Κυρίτσης Φίλιππος, φιλόλογος, αδιόριστος εκπαιδευτικός
Κωστούλας Χάρης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών ΤΕΙ Ηγ/τσας
Κώτσια Άλκηστη, γιατρός
Πέτσης Σπύρος, φοιτητής στην Πάτρα, μέλος ΕΑΑΚ
Σταθόπουλος Παναγιώτης, νυχτοφύλακας.

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/10/v-behaviorurldefaultvmlo.html