Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτή Πρόσκληση για έναν αγωνιστικό συνδυσμό στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ανοικτή Πρόσκληση για την συγκρότηση ενός άλλου αγωνιστικού μετώπου-συνδυασμού παρέμβασης στις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Μετά από πρόσκληση της κίνησης «Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα» και με τη συμμετοχή και άλλων αγωνιστών συμπολιτών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-συζήτηση τη Δευτέρα 4-10-2010, στο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα, όπου μετά από έναν ουσιαστικό προβληματισμό, εγκρίθηκε η Διακήρυξη και αποφασίστηκε να ενταθεί η προσπάθεια για παρέμβαση στις Δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σαν εργαζόμενοι και ενεργοί πολίτες, που όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε μέσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του Θεσπρωτικού λαού και χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη για τις εκλογές, κρίνουμε ότι είναι κι αυτή μια μάχη που πρέπει να δοθεί για να δυναμώσει τους δεσμούς μας με τον απλό κόσμο της δουλειάς και της πάλης, έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσουμε τις αυριανές μεγαλύτερες μάχες, ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν ξαπολύσει όλες οι δυνάμεις του συστήματος (ΔΝΤ-ΕΕ-Κεφάλαιο-Ιμπεριαλιστές-Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ κλπ.) και που προβλέπεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Είναι αυτή η επίθεση, που κάνει την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία να γυρνάει ανοιχτά στους δρόμους, που φυλακίζει τα όνειρα της νεολαίας, που τσακίζει την αγροτιά, που κλείνει επιχειρήσεις, που ασελγεί καθημερινά στο φυσικό περιβάλλον, που διαλύει την ίδια μας τη ζωή. Είναι η επίθεση όμως που συσσωρεύει στάλα-στάλα την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.
Αυτή την οργή και την αγανάκτηση προσπαθούν να χειραγωγήσουν μέσα από τις δημοτικές εκλογές οι εντολοδόχοι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων, που χρόνια τώρα διοίκησαν Δήμους και Νομαρχία, με τον τρόπο που ξέρουμε, που άλλα υπόσχονται πριν τις εκλογές για να κάνουν τα αντίθετα, μετά από αυτές, αυτά που θα τους διατάξουν, εκείνοι που τους έδωσαν το χρίσμα. Και τέτοια παραδείγματα έχει άφθονα και πρόσφατα ο λαός μας, «πάντοτε ευκολοπίστευτος και πάντα γελασμένος».
Γι΄ αυτό, παρά τα πολλά εμπόδια για τις μικρές δυνάμεις, είναι αναγκαία η παρέμβασή μας και σε αυτές τις εκλογές. Είναι ζήτημα τιμής και συνέχειας μιας εκλογικής παρέμβασης που ξεκίνησε το 2006, που έτυχε της υποστήριξης ενός ανυπότακτου κομματιού του Θεσπρωτικού λαού, αλλά και πεδίο πάλης για την παραπέρα υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Ιδιαίτερα η παρέμβασή μας είναι αναγκαία την περίοδο αυτή, ενάντια και στο Μνημόνιο υποδούλωσης της χώρας, που συνεχώς επικαιροποιείται σε βάρος του λαού από την τρόικα και που εφαρμόζεται με υποτέλεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του «Καλλικράτη», μιας αντιδραστικής διοικητικής τομής, που έρχεται να δημιουργήσει καινούργια δεσποτάτα και να σαρώσει ό, τι άφησε όρθιο ο «Καποδίστριας», με φορομπηξία, ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση, διάλυση του ενιαίου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Στη βάση αυτή, απευθύνουμε ένα θερμό αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και άνεργους, νεολαίους και συνταξιούχους, αγρότες και επαγγελματίες, σε όλους τους αριστερούς και ενεργούς πολίτες, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, να πλαισιώσουν και να δώσουν σάρκα και οστά σε αυτόν τον αγωνιστικό συνδυασμό, που θα αποτελέσει μετερίζι αγώνα απέναντι στις πολιτικές του δικομματικού τέρατος και των ντόπιων φερεφώνων του, για να ακουστεί και μέσα στις εκλογές αυτή η άλλη διαφορετική φωνή, που την ακούτε και θα την ακούτε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα.

Ηγουμενίτσα 4-10-2010

Άκης Χεκίμογλου, Κώστας Ντούρος, Θωμάς Τζάφος
Κώστας Αναστασίου (Παππάς), Παύλος Αλεξίου, Τάκης Πέτσης
Λαμπρινή Τσουμάνη, Σωτήρης Σταύρου, Άννα Κάππου,
Πέτρος Παππάς, Νίκος Σπύρου, Ιουλία Κούρτη, Νίκος Τζέρπος
Βασίλης Ζαρκάδης , Έρρικα Χόβολου, Λάμπρος Ράπτης

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html