Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αποχή - η δήθεν επαναστατική πράξη του απελπισμένου Η ΑΠΟΧΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ

Αποχή - η δήθεν επαναστατική πράξη του απελπισμένου Η ΑΠΟΧΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ
Εκλογές έρχονται και όπως κάθε φορά που έρχονται εκλογές βγαίνουν παγανιά οι υποψήφιοι να ψαρέψουν ψηφαλάκια. Παράλληλα κάποιοι άλλοι προβάλουν μανιωδώς την αποχή από τις εκλογές ως λύση στο αδιέξοδο. Τη προβάλουν μάλιστα ως μόνη λύση στο εκλογικό πανυγυράκι. Μόνο η αποχή τους πονάει λένε. Αυτή είναι δήθεν επαναστατική πράξη. Σε ποιους απευθύνονται; Υπάρχουν τρεις κατηγορίες.

- Οι κομματικοποιημένοι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι που θέλουν να περάσουν ένα μύνημα στις ηγεσίες των κομμάτων που ψήφισαν παλαιότερα γιατί νιώθουν εξαπατημένοι.

- Οι ακομάτιστοι που ψηφίζουν πότε τον έναν και πότε τον άλλον και που τώρα βλέπουν μαύρα τα πάντα γύρω τους.

- Οι νέοι ψηφοφόροι

Σαφώς υπάρχουν και οι πολίτες που απέχουν συνειδητά από τέτοιες διαδικασίες. Άλλοι μόνιμα και άλλοι κατά περίσταση. Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι αυτοί αλλά οι παραπάνω που αναφέραμε.

Το ίδιο το σύστημα βολεύεται με αυτήν την στάση της αποχής. Την προωθεί ως εναλλακτική λύση. Γιατί πολύ απλά ακόμα κι αν η συμμετοχή στις εκλογές είναι ελάχιστη το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα κομματόσκυλα θα τρέξουν να ψηφίσουν τον τάδε ή τον δήνα του μαντριού και το βράδυ τον εκλογών αυτός θα πανηγυρίζει. Ενώ εσύ απελπισμένε ψηφοφόρε που τους έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια και δεν πήγες να ασκήσεις το δικαίωμα σου τι κατάφερες; Απολύτως τίποτα.

Στη περίπτωση που η αποχή είναι μεγάλη σχολιάζουν ανάλογα οι πολιτικάντηδες. Άλλοι επικροτούν αυτή τη στάση και τη βλέπουν ως διαμαρτυρία. Άλλοι λένε πως η στάση αυτή βλάπτει τη δημοκρατία. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Ούτε διαμαρτυρία είναι, ούτε φυσικά σείεται το ψευτοδημοκρατικό καθεστώς. Σχολιάζεται αναλόγως για μία, το πολύ δύο μέρες και ύστερα ξεχνιέται. Κανένας δεν θυμάται πόσοι πήγαν να ψηφίσουν και πόσοι όχι. Αλλά τους πολιτικάντηδες που θα κάτσουν στο σβέρκο μας άλλα τέσσερα χρόνια θα τους θυμούνται όλοι. Αλλά κι αυτούς που εκλέχτηκαν και έχουν κάτι να προσφέρουν πάλι θα τους θυμούνται θετικά γιατί βρέθηκαν κάποιοι και τους ψήφισαν.

Κλείνοντας προτρέπω όλους και όλες να πάνε στα εκλογικά κέντρα.
Και να ψηφίσουν. Τα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς! Σαν μορφή αντίδρασης στη σημερινή κατάσταση, στο Μνημόνιο και τις συνεπειές του. Ακόμα και αν θέλουν να ψηφίσουν λευκό η άκυρο, καλύτερα να ψηφίσουν την αντικαπιταλιστική αριστερά, αφού ούτως η άλλως δεν πρόκειται να εκλεγεί, οπότε είναι σαν να ψηφίζουν λευκό η άκυρο!
Ούτως η άλλως, η κάλπη είναι μιά στιγμή, και δεν αλλάζει τίποτε με τους ψήφους, απλώς δείχνει τη διάθεση του κόσμου μιά συγεκριμένη στιγμή.
Οι αγώνες γίνονται στους δρόμους!!! Οι κατακτήσεις πραγματοποιούνται στους δρόμους!!!
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/10/blog-post_3898.html