Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πρέβεζα. Η Αστυνομοκρατία δε θα περάσει!

Η Αστυνομοκρατία δε θα περάσει! Δε θα νοιώσουμε ποτέ τη ντροπή του εφησυχασμού!

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, καταδικάζει την σύλληψη, κράτηση και καταδίκη του μέλους μας Γιάννη Θάνη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πολιτών δήμου Πρέβεζας» που έγινε την Πεμπτή 14-10, μετά από φραστικό επεισόδιο με τη γνωστή ομάδα της ΔΙκυκλης Αστυνομίας (ΔΙΑΣ). Οι συνεχείς και πολλές φορές εξευτελιστικοί έλεγχοι της ομάδας ΔΙΑΣ- ιδιαίτερα σε μετανάστες και σε άτομα νεαρής ηλικίας- που γίνονται συχνά στους δρόμους της Πρέβεζας, και όχι μόνο, είχαν σαν αποτέλεσμα το φραστικό ξέσπασμα του συγκεκριμένου συντρόφου μας εναντίον τους. (πρόκειται για ενέργεια που κρίνεται ως μη αποτελεσματική μεν, αλλά απολύτως δικαιολογημένη δε, που πρέπει να πάρει μαζικά πολιτικά χαρακτηριστικά).

Όπως ακριβώς τόνισε και στην απολογία του στο δικαστήριο ο Γ.Θ. «Η κυρίαρχη πολιτική , έχει σπρώξει τους εργαζόμενους στην ανέχεια. Οι έχοντες την εξουσία ξέρουν πολύ καλά ότι θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν κοινωνικούς αγώνες και μάλιστα πολύ σύντομα. Αυτός είναι και ο λόγος που ετοιμάζονται, παίρνουν τα μέτρα τους συγκροτώντας αυτές τις ομάδες στα πλαίσια της Αστυνομίας».

Με την ομάδα ΔΙΑΣ και άλλα τμήματα που φτιάχνουν, προσπαθούν να παγιώσουν την αντίληψη ότι: «όλοι είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα μας»! Προσπαθούν να εθίσουν τους πολίτες στην ιδέα της αυτοδίκαιης παρέμβασης τους στο όνομα της ασφάλειας μας, ενώ στην πραγματικότητα ο λόγος της ύπαρξής τους είναι η καταστολή. Καλλιεργούν με τρόπο ένα αίσθημα φόβου στην κοινωνία μέσω της «ισραηλοποίησης της καθημερινής μας ζωής».

Η οικονομική χούντα κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ ενισχύει την αστυνομία για να τους προστατεύσουν από τον «εχθρό λαό»! Το ίδια ώρα χιλιάδες είναι τα κενά στην εκπαίδευση.

Ήδη οι απλήρωτοι και οι υπό απόλυση συμβασιούχοι του υπουργείου πολιτισμού διεκδίκησαν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και η απάντηση της κυβέρνησης ήταν τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα ακόμη και στο χώρο της Ακρόπολης. Είναι ολοφάνερο ότι οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να πνίξουν στη βία τις κοινωνικές αντιστάσεις που θα ξεπηδούν συνέχεια από εδώ και πέρα λόγω της ληστρικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ (για το Σάββατο και την Κυριακή) βγήκε ήδη παράνομη. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα, αντιλαϊκά μέτρα…

Δεν θα γίνουμε δούλοι της σύγχρονης εποχής. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα μας.

Καλούμε κάθε Πρεβεζάνα και Πρεβεζάνο, κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκείας, να προβαίνει στην καταγγελία κάθε περιστατικού παράβασης καθήκοντος από την ΔΙΑΣ και όχι μόνο (που είτε υφίσταται ο ίδιος είτε που πέφτει στην αντίληψή του).Καλούμε τα συνδικάτα, το σύλλογο σπουδαστών και τα μαθητικά συμβούλια να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες ενάντια στο κυβερνητικό και κρατικό αυταρχισμό. Ως οργανώσεις θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη κατεύθυνση.



18-10-2010

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (Ν.Α.Ρ.) Οργάνωση Πρέβεζας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Τοπική Επιτροπή Πρέβεζας
http://antarsya-preveza.blogspot.com/2010/10/blog-post.html