Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ανεξάρτητος Αριστερός Συνδυασμός για το Δήμο Ηγουμενίτσας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Δελτίο Τύπου

Στην Ηγουμενίτσα, τη Δευτέρα 11-10-2010 στο «ΠΑΝΘΕΟΝ», μετά από ανοιχτή πρόσκληση της κίνησης «Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα» και άλλων συμπολιτών, έγινε συγκέντρωση-συζήτηση, με στόχο την παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές, στο Δήμο της Ηγουμενίτσας. Σε προηγούμενη συγκέντρωση είχε εγκριθεί η Διακήρυξη. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και άλλοι νέοι συμπολίτες και μετά από ουσιαστικό προβληματισμό

1. Αποφασίστηκε η συγκρότηση του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», που θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Απέναντι στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», που θα ακουστούν προεκλογικά, θέλουμε να στείλουμε ένα διαφορετικό, αγωνιστικό, πολιτικό μήνυμα, να πούμε με θάρρος την αλήθεια :
Αντί να διαχειρίζονται την τύχη μας «εν τη απουσία μας» και για λογαριασμό μας οι γνωστοί καρεκλοκένταυροι και χαμαιλέοντες της πολιτικής
• Να προβάλλουμε την ανάγκη του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη. Να ξαναβγεί ο λαός στο προσκήνιο. Nα προβάλλουμε τη αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης, την σημασία της λαϊκής οργάνωσης, τον κυρίαρχο ρόλο των λαϊκών συνελεύσεων και την ενεργοποίηση των τοπικών κινήσεων, την ανακλητότητα των αντιπροσώπων, ενάντια στη λογική του δημαρχοκεντρισμού. Να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των Δήμου, αλλά και γενικότερα, για τα δικαιώματά μας στο δημόσιο χώρο, στο περιβάλλον, στα κοινωνικά αγαθά, στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, για μια ανθρώπινη ζωή. Να επιμείνουμε στην ανάγκη της αλληλεγγύης εργαζομένων και λαών.
• Να αντισταθούμε στη νέα αυταρχική διοικητική τομή του «Καλλικράτη», που έρχεται σαν οδοστρωτήρας να πνίξει κι άλλο την ψευδώνυμη πλέον Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσει νέα τοπικά κράτη-δεσποτάτα, να επιβάλλει νέους φόρους, να ιδιωτικοποιήσει και να εμπορευματοποιήσει τα όποια υπολείμματα δημόσιου-κοινωνικού χαρακτήρα έχουν απομείνει (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κλπ.).
• Να αποκαλύψουμε το ρόλο των εντολοδόχων υποψήφιων των κυρίαρχων κομμάτων, που χρόνια τώρα διοίκησαν Δήμους και Νομαρχία, με τον τρόπο που ξέρουμε, σε βάρος του Θεσπρωτικού λαού, που άλλα υπόσχονται πριν τις εκλογές, για να κάνουν τα αντίθετα, μετά από αυτές, αυτά που θα τους διατάξουν, εκείνοι που τους έδωσαν το χρίσμα.
• Έχοντας βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του Θεσπρωτικού λαού και χωρίς να έχουμε καμιά εκλογική αυταπάτη, κρίνουμε ότι είναι κι αυτή μια μάχη που πρέπει να δοθεί για να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τον απλό κόσμο της δουλειάς και της πάλης, με τη ανυπόταχτη νεολαία, να ενωθούμε, να οργανωθούμε, έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσουμε τις αυριανές μεγαλύτερες και νικηφόρες μάχες, ενάντια στην πρωτοφανή αντιλαϊκή καταιγίδα, που έχουν εξαπολύσει, με το κακόφημο Μνημόνιο υποδούλωσης, όλες οι δυνάμεις του συστήματος (ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ κλπ.), που προβλέπεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

2. Επικεφαλής της συνδυασμού αποφασίστηκε να είναι ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

3. Στη βάση αυτή, απευθύνουμε ένα αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες, εργαζόμενους και άνεργους, νεολαίους και συνταξιούχους, αγρότες και επαγγελματίες, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, να πλαισιώσουν αυτόν τον αγωνιστικό συνδυασμό, που θα αποτελέσει εργαλείο αγώνα απέναντι στις πολιτικές του δικομματικού τέρατος και των ντόπιων φερεφώνων του, για να ακουστεί και μέσα στις εκλογές αυτή η άλλη διαφορετική φωνή, που την ακούτε και θα την ακούτε καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας, στους δρόμους του αγώνα
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html