Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο - Δελτίο Τύπου

Αριστερή Παρέμβαση στην Ηπειρο - Δελτίο Τύπου
Ο επικεφαλής της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Νίκος Ζήκος πλαισιωμένος από υποψηφίους στο νομό Θεσπρωτίας κι άλλους συντρόφους, περιόδευσε την Πέμπτη 14 Οκτώβρη στο νομό Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ μοίρασε προεκλογικό υλικό και συνομίλησε με κατοίκους των Φιλιατών και της Ηγουμενίτσας όπου περιόδευσε, στο ΤΕΙ, στον πεζόδρομο της πόλης, στη νομαρχία και κατέληξε δίνοντας δυναμικό παρόν στην κατάληψη της Εφορίας Αρχαιοτήτων από τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η οργή για την πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και του μνημονίου είναι έκδηλη σε όλο το λαό. Η στήριξη της ανυπότακτης φωνής της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στις εκλογές του Νοέμβρη είναι αναγκαία.
Ο Νίκος Ζήκος στις ομιλίες του τόνισε: «Ας μη γελιόμαστε, οι εκλογές του Νοεμβρίου, έχουν χάσει κάθε αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, ακόμη και τον απειροελάχιστο που τους είχε αφήσει ο "Καποδίστριας". Οπότε πλέον συζητάμε για τοπικές εκλογές με κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα, είτε σε δήμο, είτε σε περιφέρεια. Να μην πάμε και παραπέρα, γιατί θα βρούμε την ίδια την κυβέρνηση να λέει "ξεχάστε τα λεφτά που παίρνανε οι δήμοι". Δεν τους έχει δώσει λεφτά που τους οφείλει ήδη εδώ και χρόνια, αλλά τώρα το λέει και καθαρά. "Βάλτε το χέρι στην τσέπη", δήλωση που απευθύνεται σε κάθε μικροεπαγγελματία, εργαζόμενο, αγρότη που θα πρέπει να επωμιστεί τα πάντα. Τώρα, η κυβέρνηση φορτώνει στους ήδη χρεοκοπημένους δήμους και την Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία. Φανταστείτε ότι πριν από δέκα χρόνια λέγαμε ότι η μεταφορά των παιδικών σταθμών στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι καταστροφική για τις δομές και τώρα, έχουμε δυστυχώς επιβεβαιωθεί 100%. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, τα παιδιά μένουν εκτός, οι δήμοι ζητούν επιπλέον τροφεία από τους γονείς.
Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση και ότι όλα εξαρτώνται από την ενίσχυση του λαϊκού, εργατικού αγώνα μέσα από μια νέα αγωνιστική ενότητα, χειραφετημένη από γραφειοκρατικές δεσμεύσεις μηχανισμών. Με αμφισβήτηση και ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΔΝΤ. Με ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας των μαζικών γενικών συνελεύσεων και των αγώνων που αποφασίζονται και ελέγχονται από την εργατική πλειοψηφία.
Γνωρίζουμε εν τέλει πως όλα θα μείνουν στη μέση του δρόμου αν οι εργαζόμενοι δεν κατακτήσουν την εξουσία τους, αν δεν οικοδομήσουν ένα σύστημα πέρα από τον καπιταλισμό, με συλλογική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής Η δική μας πρόταση είναι ανοιχτή σε κάθε αριστερή, και όχι μόνο φωνή και δύναμη που έχει στόχο να συγκρουστεί και να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Κυρίως όμως είναι ανοιχτή στον κόσμο της εργασίας, σε όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, στη νεολαία που ζει την αδιέξοδη προοπτική που της ετοιμάζουν, τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται να σώσουν τη ΔΩΔΩΝΗ από τα νύχια των αρπακτικών του κεφαλαίου».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Χεκίμογλου Γιάννης, εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες


Αντωνάδος Κώστας, φοιτητής, μέλος ΕΑΑΚ
Κοντογιάννη Μαριλένα, καθηγήτρια φιλόλογος, συνδικαλίστρια των Παρεμβάσεων στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Κυρίτσης Φίλιππος, φιλόλογος, αδιόριστος εκπαιδευτικός
Κωστούλας Χάρης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών ΤΕΙ Ηγ/τσας
Κώτσια Άλκηστη, γιατρός
Πέτσης Σπύρος, φοιτητής στην Πάτρα, μέλος ΕΑΑΚ
Σταθόπουλος Παναγιώτης, νυχτοφύλακας.
http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/5424.html