Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Ηγουμενίτσας

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Ηγ/τσας

Στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Ηγουμενίτσας:

• Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές του Μνημονίου, στην κυβερνητική επίθεση και στον «Καλλικράτη»
• Απορρίπτουμε τους κομματικούς υποψηφίους που είναι συνυπεύθυνοι στο πέρασμα των πολιτικών αυτών.
• Αλλάζουμε σελίδα, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της
Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης

Πολύ δύσκολες μέρες περνάει ο λαός μας αυτή την περίοδο. Μέρα με τη μέρα καταστρέφονται οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Πετιούνται στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, τσακίζεται η αγροτική παραγωγή και η φτωχομεσαία αγροτιά, κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις, καταστρέφεται ή καταληστεύεται το περιβάλλον, την ίδια στιγμή που πλουτίζουν λίγοι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, καναλάρχες και άλλα τρωκτικά του καπιταλισμού.
Μέρες Μνημονίου ζει η χώρα μας, που το επέβαλαν η τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, που συνεχώς επικαιροποιείται προς το χειρότερο και το εφαρμόζει με προθυμία και υποτέλεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Οι προσεχείς Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 γίνονται επίσης στα πλαίσια του «Καλλικράτη», μιας νέας αντιδραστικής διοικητικής μεταρρύθμισης, που επιβλήθηκε από την ΕΕ, που έρχεται σαν οδοστρωτήρας να πνίξει κι άλλο την ψευδώνυμη πλέον Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσει νέα τοπικά κράτη-δεσποτάτα, να επιβάλλει νέους φόρους, να ιδιωτικοποιήσει και να εμπορευματοποιήσει τα όποια υπολείμματα δημόσιου-κοινωνικού χαρακτήρα έχουν απομείνει (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κλπ).
Οι κομματικοί Δήμαρχοι και Νομάρχες όλα αυτά τα χρόνια εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους, μετέτρεψαν την Τ.Α. σε κομματικό παραμάγαζο, συμπλήρωμα, εξάρτημα και συνδιαχειριστή της κρατικής εξουσίας, υποτακτική των μηχανισμών της Ε.Ε., θερμοκήπιο σκανδάλων και ρεμούλας, ρουσφετιού, και διαπλοκής.
Η νέα «Μεγάλη Ιδέα», το Λιμάνι και η Εγνατία δεν έφεραν την ανάπτυξη, αλλά την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, τη μείωση του κόστους μεταφοράς για τις μεγάλες πολυεθνικές της Ε.Ε., τα σκουπίδια όλης της Ηπείρου, τους αγωγούς φυσικού αερίου στην Πέρδικα. Τα συμφέροντα όμως των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν επιτρέπουν σιδηρόδρομο για την Ήπειρο. Οι πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας βιώνουν πέρα απ΄ αυτά κι άλλα πρόσθετα τοπικά προβλήματα όπως:

• Το κυκλοφοριακό και η παράκαμψη της Ηγουμενίτσας, οι αγωγοί και εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Πέρδικα, η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού (θέλει να πάρει πίσω τη χερσαία ζώνη), η συνεχής υποβάθμιση του Καλαμά, οι δρόμοι «καρμανιόλες», η υποβάθμιση των μονάδων Υγείας του Νομού, η άναρχη τουριστική ανάπτυξη, η υποβάθμιση του ΤΕΙ, ο έλεγχος της δημοτικής περιουσίας, η ανάγκη δημιουργίας και αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων, η έλλειψη ποιότητας ζωής και τα αδιέξοδα της νεολαίας, τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, το πρόβλημα των μεταναστών, που γι αυτούς η Πολιτεία δεν κάνει τίποτε, η φθίνουσα γεωργία και κτηνοτροφία (ιδιωτικοποίηση και της «ΔΩΔΩΝΗΣ»), η ανύπαρκτη μεταποίηση (εργοστάσιο ή βιοτεχνία), τα αντιπλημμυρικά, τα αρδευτικά Παραποτάμου, Μαργαριτίου, Σπαθαραίων, που είναι παλιά-προβληματικά που δεν τελειώνουν, ή που δεν γίνονται, το πρόβλημα με τους ΧΥΤΑ, τα έργα υποδομών σε νέους οικισμούς ή στις υπό επέκταση περιοχές των Σχεδίων Πόλης, η ανάγκη νέων Σχολείων και Παιδικών Σταθμών, οι μεθοδεύσεις για το σχέδιο «ΝΑΤΟΥΡΑ», το μεγάλο έλλειμμα πολιτισμού, οι χωρίς ανασκαφή αρχαιολογικοί θησαυροί του Νομού.
Μπροστά σε αυτό το συνολικά εφιαλτικό τοπίο και ενόψει των εκλογών συγκροτήθηκε η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση» από εργαζόμενους, εργάτες, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους και επαγγελματίες, που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας,:
• Για να προβάλλουμε την ανάγκη του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη. Να ξαναβγεί ο λαός στο προσκήνιο. Nα προβάλλουμε τη αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης, τη στήριξη στις δικές μας δυνάμεις, την ανάγκη του λαϊκού αγώνα, την σημασία της λαϊκής οργάνωσης, τον κυρίαρχο ρόλο των λαϊκών συνελεύσεων, την ενεργοποίηση των τοπικών κινήσεων. Να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση των οξυμμένων τοπικών προβλημάτων, για τα δικαιώματά μας στο δημόσιο χώρο, στο περιβάλλον, στα κοινωνικά αγαθά, στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, για μια ανθρώπινη ζωή. Να ξαναζωντανέψουμε την ιδέα της αλληλεγγύης των λαών των εργαζομένων, Ελλήνων, προσφύγων, ξένων και μεταναστών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στο φασισμό, στον πόλεμο και στον ρατσισμό.
• Για να αντισταθούμε στην αυταρχική διοικητική τομή του «Καλλικράτη». Για να μη μπούν κι άλλα χαράτσια στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας.
• Για να αποκαλύψουμε την προεκλογική δημαγωγία των κομματικών υποψηφίων, την υποκρισία των «σωτήρων» που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα του τόπου μας, που θέλουν ξανά να εξαπατήσουν το λαό, που άλλα υπόσχονται πριν τις εκλογές, για να κάνουν τα αντίθετα, μετά από αυτές, αυτά που θα τους διατάξουν, εκείνοι που τους έδωσαν το χρίσμα.
• Για την ανατροπή του Μνημονίου υποδούλωσης της χώρας και της κυβερνητικής πολιτικής, της φτώχειας, της πείνας και της ανεργίας.
• Για να απορριφθούν οι λογικές της συμπληρωματικής δύναμης στο δικομματισμό, της κομματικής καταγραφής και περιχαράκωσης.

Έτσι κι αλλιώς για μας οι δημοτικές, όπως κι όλες γενικά οι εκλογές, δεν μπορούν να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το λαό και τη χώρα.
Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ραντεβού μας είναι ανοιχτά για μετά τις εκλογές.

Στις εκλογές αυτές να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που μας υποτιμούν. Που θα απαντά δυναμικά σε αυτούς που θεωρούν αυτές τις εκλογές δημοψήφισμα επικύρωσης των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην φτώχεια, τους νέους στην ανεργία και την Ελλάδα στο μαρασμό και στην υποτέλεια στους δανειστές.

Στις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές, ψηφίζουμε-στηρίζουμε:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση
Επικεφαλής ψηφοδελτίου : Παύλος Αλεξίου

Ψηφοδέλτιο

Υποψήφιος Δήμαρχος
ΑΛΕΞΙΟΥ Παύλος Λάμπρου

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Α. Εκλογική Περιφέρεια Ηγουμενίτσας
1. Αναστασιάδης Ηλίας Λαζάρου
2. Βλάχος Κωνσταντίνος Ιωάννη
3. Καλαμπάκος Ευάγγελος Αχιλλέως
4. Κάπου Άννα Αντωνίου
5. Κούρτη Ιουλία Επαμεινώνδα
6. Λιαμπότης Σωτήριος Ευαγγέλου
7. Μπαμπίλη Αναστασία-Χριστίνα Διονυσίου
8. Οικονομίδης Σπυρίδων Βασιλείου
9. Παπαδόπουλος Νικόλαος Γεωργίου
10. Παππάς Πέτρος Χρήστου
11. Σκαρλάτου Ελένη Δημητρίου
12. Σπύρου Νικόλαος Σπύρου
13. Σταύρου Σωτήριος Βασιλείου
14. Τζάφος Θωμάς Σπυρίδωνος
15. Τσουμάνη Λαμπρινή Δημητρίου
16. Χόβολου Παναγιώτα-Έρικα Ιωάννη

Β. Εκλογική Περιφέρεια Πέρδικας
1. Αναστασιάδη (Μώκου) Βασιλική Δημητρίου
2. Ντούρος Κωνσταντίνος Γεωργίου
3. Ράπτης Λάμπρος Κωνσταντίνου

Γ. Εκλογική Περιφέρεια Παραποτάμου
1. Μπέλλος Ηλίας Παναγιώτη
2. Ράπτης Χριστόφορος Λεωνίδα

Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας
1. Ζάρρα Μαρία Δημητρίου
2. Παράφορος Δημήτριος Παναγιώτη
3. Παππάς Ηλίας Αθανασίου

Τοπική Κοινότητα Αγίου Βλασίου
Πάνου Άγγελος Βασιλείου
Τοπική Κοινότητα Καστρίου
Αναστασίου (Παππάς) Κωνσταντίνος Σπυρίδωνος
Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου
Τζέρπος Νικόλαος Ιωάννη
Τοπική Κοινότητα Μαυρουδίου
Μαλαγκάρας Στέργιος Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα Νέας Σελεύκειας
Χεκίμογλου Θεόδωρος (Άκης) Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα Πλαταριάς
Δημητρίου Μιχαήλ Βασιλείου

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/10/blog-post_6980.html