Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες
Στην Ηγουμενίτσα
Πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες διοργανώθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Ηγουμενίτσας από ομάδες αλληλεγγύης στα πλαίσια του 2ημέρου εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους μετανάστες που διοργάνωσε στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας το συντονιστικό Δυτικής Ελλάδας για την αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με ενημέρωση για την κατάσταση στην Ηγουμενίτσα και για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στον ελλαδικό χώρο, ενώ το Σάββατο πέρα από την πορεία, πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "κρίση - μετανάστευση - αλληλεγγύη". Οι εκδηλώσεις στόχο είχαν αφενός την πληροφόρηση και αφετέρου τη συγκέντρωση χρημάτων, ρουχισμού και φαρμάκων που θα καταλήξουν στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Λαδοχώρι της Ηγουμενίτσας.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_5224.html
Μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Δ. Ελλάδας για την αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Παρασκευή 15/10
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης συζήτησης, έγινε ενημέρωση από μετανάστες για την κατάσταση της τοπικής κοινότητας των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα, αναφορικά με το θέμα της διαβίωσης τους , την καταστολή και τον αποκλεισμό που υφίστανται.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε μια εκτεταμένη ενημέρωση για της συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών στον ελλαδικό χώρο. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση…

Σάββατο 16/10
Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, που διήρκησε περίπου 2 ώρες, παρά την συνεχή βροχόπτωση. Στην πορεία φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες και μοιράστηκε το κείμενο του συντονιστικού.
Το απόγευμα στο χώρο του τει, πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη εκδήλωση συζήτηση με θέμα «κρίση, μετανάστευση και αλληλεγγύη».
Αρχικά προβλήθηκε βίντεο της Clandestina με τίτλο «άνθρωποι- σκουπίδια».
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση (από την συνέλευση για την αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες) για την κατάσταση των μεταναστών στις περιοχές της Αθήνας –και συγκεκριμένα αυτών που δουλεύουν ως μικροπωλητές, ενώ έγινε και αναφορά στα γεγονότα της πλ. Αττικής.
Ακολούθως, έγινε τοποθέτηση από συντρόφους της Clandestina. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση…
Το βράδυ, και μετα την λήξη τησ συζήτησης, ακολουθησε συναυλία οικονομικής ενισχυσης στο χώρο του ΤΕΙ
Για την ενημέρωση: Κάποιοι-ες από το Συντονιστικό
http://ditiki.squat.gr