Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο "πόλεμος" της Κυριακής


Ο «πόλεμος» της Κυριακής
Η ΠΑΣΕΒΕ ξεκινάει «πόλεμο» για την τελευταία Κυριακή της χρονιάς, με αφορμή την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για το «κατά βούληση» άνοιγμα των μαγαζιών.
Η συνδικαλιστική μετωπική οργάνωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, καταγγέλλει την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για την απόφαση και προσωπικά τον πρόεδρο του συλλόγου,Γιώργο Νταλαμάγκα. «Στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών αλυσίδων και πρωτοστατούν στην υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» αναφέρει η ΠΑΣΕΒΕ και κατηγορεί επίσης για «υποκρισία» την πλειοψηφία που επίσης πάντως, τονίζει τη διαφωνία της με την απελευθέρωση του ωραρίου και το άνοιγμα της Κυριακής στα εμπορικά καταστήματα. «Η Κυριακή στις 30 Δεκέμβρη είναι ο δούρειος ίππος για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και θα συμβάλει στην περαιτέρω φυσική και οικονομική εξόντωσή μας» αναφέρουν οι έμποροι που πρόσκεινται στην ΠΕΣΕΒΕ και καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της Κυριακής, καθώς και συγκέντρωση στις 9.30το πρωί, στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριάλου Τρικούπη. Καλούν επίσης τους καταναλωτές να σταθούν αλληλέγγυοι, λέγοντας ότι «το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής μας αφορά όλους».
Η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει ότι «δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν! Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές ‘δεν αδειάζουν’άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!». Προειδοποιεί δε πως,ό,τι άρχισε από το εμπόριο «ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους».