Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση 15μελούς 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας


Ανακοίνωση 15μελούς 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας
To 15/μελές Συμβούλιο των μαθητών του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας καταγγέλλουμε την σύλληψη και κράτηση για αρκετή ώρα στην αστυνομία, τριών συμμαθητών μας, μεταξύ αυτών και του Προέδρου του 15/μελούς.
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία όλων των σχολείων της πόλης, όπως και των περισσότερων πόλεων, τέσσερα χρόνια μετά την 6η Δεκέμβρη που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, η Αστυνομία διέλυσε την ειρηνική πορεία μας. Από την αρχή μας αντιμετώπισαν σαν εγκληματίες, σπρώχνοντας με γκλομπς και ασπίδες, ενώ ταυτόχρονα μας έβριζαν και στη συνέχεια μας κυνήγησαν. Ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους εναντίον μας με τις συλλήψεις. Το πρόσχημα για τις συλλήψεις των συμμαθητών μας ήταν κάποιο σπασμένο τζάμι σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, ενέργεια που έγινε από άγνωστους και δεν έχει καμία σχέση με μας.
Η σύλληψη των συμμαθητών μας έγινε χωρίς κανένα λόγο και χωρίς αυτοί να έχουν κάνει τίποτε και γι αυτό τους άφησαν ελεύθερους, κάτω και από την διαμαρτυρία γονέων και συνδικαλιστών που ήρθαν στην Αστυνομία για να μας συμπαρασταθούν.
Προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο. Μας συμπαραστάθηκαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας που, όταν έμαθαν το γεγονός, διέκοψαν τη συνέλευσή τους και κατέβηκαν και αυτοί σε ειρηνική πορεία, μαζί με αρκετούς μαθητές που είχαμε απομείνει, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, αλλά και τους κοινούς μας στόχους για δημόσια δωρεάν παιδεία και ένα μέλλον με δικαιώματα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.
Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλη τη νεολαία και τους γονείς μας για τα δικαιώματά μας.
Καλούμε τους καθηγητές μας, τους γονείς μας και κάθε δημοκράτη να καταδικάσουν αυτό το απαράδεκτο και πρωτοφανές για την πόλη μας γεγονός.
Το 15/μελές Συμβούλιο των μαθητών του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας