Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κανείς να μην πέσει στην παγίδα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας!


Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Κανείς να μην πέσει στην παγίδα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας!
Μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση που επιτρέπει στα καταστήματα να λειτουργήσουν την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου,
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας γνωστοποιεί ότι εμμένει στην απόφασή του και καλεί τους εμπόρους να μην ανοίξουν άλλη Κυριακή, πλην αυτής της 23ης Δεκεμβρίου.
Το ζήτημα που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα για τη λειτουργία των καταστημάτων δυο Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε αμέσως από την κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει το ωράριο και τις 52 Κυριακές του χρόνου.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα απελευθερώσει τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κυριακή 30 Δεκεμβρίου θα αποτελέσει το επιχείρημα για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι η μια Κυριακή το χρόνο που δουλεύουμε είναι η χειρότερη, εισπρακτικά.
Με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και την κατάργηση του 13ου & 14ουμισθού, όχι μόνο δεν θα τονωθεί η αγορά, όπως παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ, αλλά ο γιορτινός τζίρος θα είναι κάθε χρόνο και χειρότερος.
Αν θέλουν να «τονώσουν» τους εμπόρους:
• ας πάρουν πίσω τα φοροληστρικά μέτρα των Μνημονίων
• ας επιβάλουν δίκαιη φορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων
• ας μειώσουν τον ΦΠΑ
• ας παγώσουν τα χρέη στο ασφαλιστικό Ταμείο, στις εφορίες, στις τράπεζες.
Αυτό που επιδιώκουν, όμως, είναι να «τονώσουν» τις πολυεθνικές, με την κατάργηση όλων των κανόνων στο εμπόριο.
Εκτελούν σαφείς εντολές για την ολιγοπώληση της αγοράς. Κανείς μικρός έμπορος δεν θα αντέξει το απάνθρωπο ωράριο και τη συμπίεση των τιμών που ζητούν τα πολυκαταστήματα.
Καθημερινά τα λουκέτα – και στην πόλη μας – αυξάνονται και δεν ευθύνονται ούτε οι λίγες ώρες δουλειάς ούτε η ακρίβεια, ούτε ο εμπορικός σύλλογος, αλλά η πτώχευση του λαού που μεθοδεύουν οι κυβερνήσεις, απλές, διπλές, τριπλές.
Η στάση μας την Κυριακή 30Δεκεμβρίου είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Θα δείξει αν, ακόμη, έχουμε την πίστη να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που μας αφανίζει ή αν έχουμε παραδοθεί στη μοίρα μας. Όσο για την άποψη «ότι στέλνουμε τους καταναλωτές στα Γιάννενα», αυτή την υποστηρίζουν όσοι ζουν σε άλλη χώρα ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός των μαγαζιών τους. Όποιος θέλει να ανοίξει, τον καλύπτει η κυβερνητική απόφαση. Ας σκεφτεί, όμως, τί θα κερδίσει και πόσα θα χάσει.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, πάντως, δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην καταστροφή μας.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, όλα τα μαγαζιά κλειστά!