Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία εγκαλεί τον Μπερίσα για τις ανθελληνικές του δηλώσεις


Η Πανηπ/κή εγκαλεί τον Μπερίσα για τις ανθελληνικές του δηλώσεις
Ενάντια του Αλβανού Πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα για τις πρόσφατες εθνικιστικές του δηλώσεις καταδίκασαν τις αλυτρωτικές βλέψεις της Αλβανίας, και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος κατάγγείλε τις δηλώσεις Μπερίσα και κάθε εθνικιστικού Αλβανικού κύκλου!
Με ομόφωνη απόφασή του λοιπόν το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. καλεί όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς «να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές, έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον».
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της Πανηπειρωτικής, «εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τον Αλβανικό λαό, Γιατί εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε συγγενείς στην Αλβανία, την Εθνική Ελληνική μειονότητα.. Και με τις άλλες εθνότητες της Αλβανίας, με το λαό της δε μας χωρίζει τίποτε. Γιατί έχουμε επίγνωση ότι και τα συμφέροντα του αλβανικού λαού δεν υπηρετούνται με τον εθνικισμό, με την αρπαγή για λογαριασμό άλλων συμφερόντων, αλλά από την ειρηνική συνεργασία».
H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της, καταγγέλει τις δηλώσεις Μπερίσα και κάθε εθνικιστικού Αλβανικού κύκλου και καλεί όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές ,έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.
Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Το ΔΣ της ΠΣΕ συζήτησε στη συνεδρίαση της20-12-12 τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος, αναφερόμενος σε ομιλία του στην Αυλώνα επ΄ ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της γειτονικής χώρας, ανέφερε : "Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της,στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα.Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας,τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας ! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο".
Οι Ηπειρώτες της αποδημίας, παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία εδώ και χρόνια τα εθνικιστικά ξεσπάσματα φορέων του Αλβανικού κράτους,επίσημων και ανεπίσημων όσο και τη χαλκευμένη απογραφή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.Πρώτη φορά όμως από το ανώτατο κρατικό επίπεδο, δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας εκφράζεται μια τέτοια εθνικιστική αντίληψη περί της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτή η αντίληψη δε κρύβει τίποτε άλλο από την επιθυμία για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια για άλλη μια φορά. Και αυτήν τη φορά ευθέως αναφέρεται και η επιθυμία για αλλαγή των συνόρων μέχρι την Πρέβεζα. Και υπενθυμίζουμε! Οι αλλαγές των συνόρων στάζουν αίμα !
Οι μικροί επίδοξοι ιμπεριαλιστές δε θα είχαν το θάρρος να προβούν σε τέτοιες δηλώσεις αν δεν ένιωθαν τη βεβαιότητα ότι στηρίζονται σε ισχυρές πλάτες.
Τις πλάτες εκείνων που αποζητούν με το «διαίρει και βασίλευε» να ματοκυλίσουν άλλη μια φορά την περιοχή για τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου,για τα υπό έρευνα ενεργειακά κοιτάσματα του Ιονίου. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ το1999 διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία, κατάσφαξαν τους λαούς της, κατασκεύασαν ανύπαρκτα κράτη-προτεκτοράτα και σήμερα επιθυμούν, την ένταση, του μεταξύ τους ανταγωνισμού και με άλλους επίδοξους «προστάτες» της περιοχής , για να διαφεντέψουν τον πλούτο του τόπου μας.Τα συμφέροντα αυτών υπηρετεί ο κ.Μπερίσα.Του επιστρέφουμε τον εθνικισμό του και τον μεγαλοϊδεατισμό του. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τον Αλβανικό λαό, γιατί εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε συγγενείς στην Αλβανία, την Εθνική Ελληνική μειονότητα.Και με τις άλλες εθνότητες της Αλβανίας, με το λαό της δε μας χωρίζει τίποτε.
Γιατί έχουμε επίγνωση ότι και τα συμφέροντα του αλβανικού λαού δεν υπηρετούνται με τον εθνικισμό, με την αρπαγή για λογαριασμό άλλων συμφερόντων, αλλά από την ειρηνική συνεργασία.
Το μεροκάματο δε θα μεγαλώσει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αλβανία, αν αλλάξουν τα σύνορα.
Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, Έλληνες, Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί δε θα λιγοστέψουν.
Η φοροληστεία, δε θα σβήσει .
Οι συντάξεις δε θα μεγαλώσουν.
Στα νοσοκομεία οι λαϊκές οικογένειες,Ελληνικές και Αλβανικές, θα συνεχίσουν να πληρώνουν.
Η παιδεία όλο και περισσότερο μόνο κατ΄ όνομα θα είναι δωρεάν.
Τα χαράτσια θα ξεζουμίζουν τους κόπους μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές ,έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.
Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ