Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Θέλουν να φτιάξουν σκλαβοπάζαρο (ΕΟΖ) στο Πωγώνι Ιωαννίνων!


Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία σκλαβοπάζαρο (ΕΟΖ) στο Πωγώνι
Στην τελική ευθεία η εκπόνηση της προμελέτης
Συνεχίζει να αντιδρά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία
Οι αντιδράσεις…
Βέβαια, αν και η στήριξη του προδοτικού εγχειρήματος από το Δεξιό δήμο Πωγωνίου είναι δεδομένη (όχι μόνο από τους ξεπουλημένους «έλληνες» προδότες στην Ήπειρο, αλλά και στην Αθήνα, με επικεφαλής προδότη τον ξεπουλημένο Σαμαρά), υπάρχουν ευτυχώς και φωνές αντίδρασης. Η πλέον χαρακτηριστική είναι της διοίκησης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, η οποία έδωσε το «παρών» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου, με τον εκπρόσωπό της κ. Α. Λαμπρίδη.
«Οι σχεδιασμοί για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ. προχωρούν κατ' απαίτηση τόσο των διεθνών όσο και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης θέλουν να επενδύσουν τα υπερσυσωρευμένα κεφάλαια για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρίδης. Και διερωτήθηκε: «Ας μας απαντήσουν οι υποστηρικτές, σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούνται οι Ε.Ο.Ζ.;».
Η ημερίδα…
Τέλος, να σημειωθεί, ότι η αριστερών και ελληνικών αποκλίσεων Διοίκηση της Π.Σ.Ε, εν αντιθέσι με τους ξεπουλημένους δεξιούς προδότες της Ελλάδας που εξυπηρετούν τους γερμανούς αφέντες τους τροϊκανούς, η Π.Σ.Ε. ετοιμάζει στο επόμενο διάστημα ειδική ημερίδα για το θέμα των ΕΟΖ στην Ήπειρο, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και με την συμμετοχή όλων των φορέων. Ο κ. Λαμπρίδης κάλεσε και τον Δήμο Πωγωνίου να συμμετέχει, ενώ θα σταλεί πρόσκληση και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ άλλων.
-
-
-
Ανακοίνωση της «Ομάδας πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ στο Πωγώνι
Μπορεί να μην γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει ακριβώς Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ). Το πιο τραγικό όμως είναι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα ούτε και οι κάτοικοι των περιοχών που τους αφορά άμεσα, που ο τόπος τους έχει επιλεγεί από κάποιους, για αυτόν τον σκοπό, για την δημιουργία ΕΟΖ.
Μια τέτοια περιοχή είναι το Πωγώνι, ο Δήμος Πωγωνίου συγκεκριμένα! Ενώ έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ΕΟΖ Πωγωνίου, οι κάτοικοι έχουν βαθιά μεσάνυχτα. Αυτό δεν είναι τυχαίο!
Ευτυχώς που υπάρχουν και «οι γρηγορούντες», με πρώτους ίσως και καλύτερους τους ανθρώπους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, οι οποίοι είναι κάθετα ενάντια, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ΕΟΖ, όχι μόνο θεωρητικά, νομικά αλλά και στην πράξη! Έχουν υπ οψιν τους τις εμπειρίες των άλλωνβ χωρών όπου εφαρμόστηκε το καθεστώς των ΕΟΖ ειδικά σε χώρες του τρίτου κόσμου!
Υπάρχουν όμως και οι θιασώτες της ΕΟΖ, που προσπαθούνε να μας πείσουν ότι η ΕΟΖ Πωγωνίου, ειδικά του Πωγωνίου, θα είναι διαφορετική απ ότι είναι οι αντίστοιχες του Μπαγκλαντές του Πακιστάν της Ουκρανίας της Κίνας κ.λ.π. γιατί αυτοί έχουν λέει τρομερές δυνατότητες (αλλά και ικανότητες προφανώς) να θέσουν κόκκινες γραμμές και όρους.
Και εδώ αναρωτιέται κανείς. Όρους ως προς τι; Στα εργασιακά, στα φορολογικά, στα της διοίκησης ; Αυτά έχουν ρυθμιστεί εδώ και καιρό από πάνω η πιο σωστά από έξω, τι θα μπορέσουν αυτοί να αλλάξουν και μάλιστα κατόπιν εορτής! Οι άλλοι, οι γρηγορούντες που λέμε και που είναι ενάντια στην ΕΟΖ υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Πιστεύουν ότι με την δραματική για την χώρα μας κατάσταση η ΕΟΖ Πωγωνίου (και όποιας άλλης ΕΟΖ στην Ελλάδα) θα είναι πολύ χειρότερη από τις ΕΟΖ του τρίτου κόσμου.
Οι θιασώτες , οι υποστηριχτές της ΕΟΖ Πωγωνίου ισχυρίζονται ότι με την ΕΟΖ θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο προφανώς των κατοίκων της περιοχής! Σε μια εποχή που και λόγω μνημονίου όλοι βλέπουμε πόσο κατεβαίνει το βιοτικό επίπεδο, κάθε φορά που μειώνονται οι μισθοί και τα μεροκάματα, οι κύριοι αυτοί μας λένε ότι θα ανέβει το βιοτικό μας επίπεδο , αν οι μισθοί θα πιάσουν το επίπεδο των μισθών του Μπαγκλαντές.
Με το μνημόνιο μας έκοψαν τα πόδια, με τις ΕΟΖ θέλουν να μας κόψουν και τα χέρια ! Σε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ δεν τόλμησαν να δημιουργήσουν ΕΟΖ. Το πρώτο πείραμα τους αρχίζει από την Ελλάδα, αρχίζει από το Πωγώνι, από το Καλπάκι και αυτό επίσης δεν είναι τυχαίο. Ποια είναι αλήθεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των άμεσα ενδιαφερόμενων.
Οι κάτοικοι του Πωγωνίου είναι ανημέρωτοι, τραγικά ανημέρωτοι, κι αυτό λέμε ακόμη μια φορά δεν είναι τυχαίο! Έλάχιστοι γνωρίζουν π.χ. ότι την 27-12-2012 ημέρα Πέμπτηκαι ώρα 17.30 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ετοιμάζεται Η Έγκριση υπογραφής πραγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πωγωνίου- Περιφέρειας Ηπείρου και ΠΕΔ Ηπείρου για τη διερεύνηση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο θεσμικό τους βήμα!.
Μας προκαλεί κατάπληξη γιατί ένα θέμα τεράστιας σημασίας, ένα θέμα που θα σημαδέψει την μοίρα αυτού του τόπου για δεκαετίες ίσως, μπαίνει για «συζήτηση», για «διερεύνηση» την περίοδο του χειμώνα, και μάλιστα των εορτών, ενώ θα έπρεπε να έρθει για συζήτηση την περίοδο του καλοκαιριού για να είναι εδώ και οι ξενιτεμένοι μας, μας προκαλεί κατάπληξη γιατί το ζήτημα της ΕΟΖ που θα έπρεπε να αποτελεί μοναδικό θέμα μιάς συνεδρίασης, μπαίνει για συζήτηση δίπλα από τα θέματα των όμβριων υδάτων του Κρυονερίου και δίπλα από το θέμα της τοποθέτησης του μποιλερ στην κοινότητα Ιερομνημης! Κάτι δεν πάει καλά!
Αγαπητοί συμπετριώτες! Ας είμαστε όλοι εκεί στις 27-12-2012 στις 17.30! Είναι η στιγμή της ευθύνης όλων μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα! Να ζητήσουμε πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση. Στο ζήτημα της ΕΟΖ Πωγωνίου. Ποιος προσέγγισε , ποιόν , πότε, που, και πώς; Να ζητήσουμε ονόματα, ημερομηνίες, διευθύνσεις.
Υ.Γ. Στην Ουκρανία διώξανε άρον-άρον τις ΕΟΖ που είχαν εγκατασταθεί εκεί μετά την κατάρρευση, γιατί μεταξυ των άλλων είχαν γίνει και θερμοκήπιο τεράστιας διαφθοράς. Μερικοί μάλιστα είναι και στη φυλακή!
Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ στο Πωγώνι