Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Δυό λόγια για τον Αντρέα

Δυό λόγια για τον Αντρέα
Ακούω και διαβάζω πολλά τον τελευταίο καιρό για το περίφημο 1981 και για τον Ανδρέα Παπανδρέου που χρέωσε τη χώρα στους εξωτερικούς δανειστές της με αποτέλεσμα αυτή να μην μπορέσει από τότε κι έπειτα να σηκώσει κεφάλι.Πρώτα από όλα, νομίζω ότι μια τέτοια διαπίστωση υποτιμά τους κατοίκους αυτής της χώρας και τις δυνατότητες. Υπάρχουν χώρες που μέσα σε 30 χρόνια ανέκαμψαν από καταστροφικούς πολέμους Αλίμονο αν η οικονομική πολιτική της Αλλαγής φταίει για όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα η χώρα...Πέρα από όλα αυτά όμως, η αλήθεια είναι ότι η οικονομική πολιτικών των δυο πρώτων κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε οικονομικά αδιέξοδη και δημιούργησε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, το οποίο όλες οι επόμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να θρέψουν.Από το 1981 λοιπόν και μετά, μάθαμε να ζούμε με δανεικά, μάθαμε να έχουμε πάντα στο νου μας την ανάγκη αποπληρωμής και ικανοποίησης των δανειστών μας.Το ζήτημα όμως δεν είναι ότι δανείζεσαι. Το ζήτημα είναι το γιατί δανείζεσαι και τι έργο παράγεις. Πριν λοιπόν ρίξουμε την πέτρα του αναθέματος στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, καλό θα ήταν να αναλογιστούμε λίγο τα δεδομένα εκείνης της εποχής.Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε μια χώρα από την οποία απουσίαζε εντελώς η έννοια του κοινωνικού κράτους. Παρέλαβε μια χώρα η οποία δεν είχε ακόμα καταλάβει καλά-καλά τι σημαίνει η ένταξη της στην τότε ΕΟΚ, μια χώρα η οποία δεν είχε καν επουλώσει τα μίση και τον διχασμό του εμφυλίου. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι το 1981 είναι η πρώτη φορά που τη διακυβέρνηση της Ελλάδας αναλαμβάνουν ουσιαστικά οι χαμένοι του Εμφυλίου μετά από 35 χρόνια αναμονής και μετά από μια Χούντα.Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν στελεχωνόταν από τεχνοκράτες με τη σημερινή έννοια του όρου αλλά από απλούς ανθρώπους που εκπροσωπούσαν ευρύτατες λαϊκές μάζες.
Συνοψίζοντας, το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι κάθε χώρα έχει ανάγκη από τους μύθους της, από τους ήρωες της κι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένας από αυτούς. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Ανδρέας ήταν κάτι περισσότερο από ένας πολιτικός ή ένας πρωθυπουργός. Ήταν ο άνθρωπος εκείνος που έδωσε στους Έλληνες την Ελπίδα και την Αισιοδοξία. Ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα που έσβησε μια για πάντα τις πληγές του Έθνους, ένας Έθνος που ένιωθε ένοχο για όλα όσα του είχαν συμβεί.
Ρωτήστε κάποιον που έζησε την εποχή του. Τι θα σας απαντήσει; "Φάγαμε ψωμί με τον Ανδρέα κι ας λένε ό,τι θέλουν" Κι ας μην βγήκαμε ποτέ από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ...
epirusgate.blogspot
 
 
AΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΓΑΠ
Κύριε Πρωθυπουργέ, Επειδή δεν γίνεται να συναντηθούμε στο δρόμο έχω να σας πω τα παρακάτω : Την χώρα δεν την έφθασαν στο χείλος του γκρεμού οι εργαζόμενοι , ούτε οι συνταξιούχοι την έφθασαν διαχρονικά οι πολιτικοί που έχουν ασκήσει εξουσία και είναι εξοργιστικό να βγαίνουν τώρα στα παράθυρα της τηλεόρασης και να κλαίνε.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου την πρώτη τετραετία δανείσθηκε , αλλά έδωσε λεφτά στο εργαζόμενο, τον συνταξιούχο.
Συνέχισε ο μεγάλος εκσυγχρονιστής Αλέκος Παπαδόπουλος , υπουργός Οικονομίας , δανεισμός και τεράστια επιδόματα σε Εφοριακούς , τελωνιακούς και άλλους . Η μεγάλη εποχή του Σημίτη το κάθε χιλιόμετρο στοίχιζε 10πλάσια γιατί έπρεπε να κονομήσουν οι εργολάβοι οι οποίοι είχαν και κανάλια και εφημερίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων , γιατί όλοι αυτοί έπρεπε να έχουν τον ‘’καταλληλότερο’’ ψηλά. Κονόμες στα Δημόσια έργα , στις στρατιωτικές προμήθειες . Αποκορύφωμα οι Ολυμπιακοί αγώνες. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτυ. Παλιά η διαφθορά ήταν σε ψηλό επίπεδο, την περίοδο του Σημίτη εξαπλώθηκε μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο.
Ηρθε ο Καραμανλής για να καταπολεμήση την διαφθορά και την φοροδιαφυγή. Αποτέλεσμα διασπάθιση χρήματος σε επιτροπές , σε ημετέρους . Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν τα αποθεματικά τους κύρια την εποχή του Χρηματιστηρίου Διακομματικό κόλπο και κονόμα , αλλά τα ταμεία με εκατομμύρια ζημιές. Συνεχίζουμε με δομημένα ομόλογα , άλλη κονόμα. Πάνε τα λεφτά των ασφαλισμένων.
Κανένας δεν θα πληρώσει ;;;;; Τέλος μια και τα φτάσατε εδώ τα πράγματα εσεις οι πολιτικοί , ποια θα είναι οι συνεισφορά του πολιτικού κόσμου, τι θα πληρώσει ο κάθε βουλευτής , οι υπάλληλοι της βουλής από τους 16 μισθούς που παίρνουν και οι δύο ;;;;;;;; Τι θα πληρώσουν όλοι οι άλλοι εκτός των μισθωτών , των συνταξιούχων αυτοί δηλαδή που έχουν τις οφσορ εταιρείες για τις οποίες δεσμευτήκατε , τι θα πληρώσει η φοροδιαφυγή;;;;
Τον λογαριασμό κ.Πρωθυπουργέ θα τον εισπράξετε, όταν τα μέτρα θα αρχίσουν να υλοποιούνται και ο κάθε μισθωτός και συνταξιούχος δεν θα μπορεί να τα βγάλει μέρα με τα άδικα και κυνικά μέτρα που θα τον πλήξουν. Ευχαριστώ
Ενας συνταξιούχος
Y.Γ. Ο Γ.Α.Π. εκδικείται όσους έφαγαν ψωμί από τον πατέρα του, τον μεγάλο Αντρέα Παπανδρέου!
perdika-thesprotias.blogspot






Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου επιδιώκει να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας του εργατικού κινήματος πίσω στη δεκαετία του 1970. Ήταν μια δεκαετία που τη χαρακτήριζαν οι αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούσαν τα στοιχειώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα (όπως ο ελεύθερος συνδικαλισμός) και οι αγώνες για το μεροκάματο. Οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν κάτω από το βάρος της «καραμανλικής τρομοκρατίας», του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου, του αποκαλούμενου από τους Δεξιούς «εθνάρχη».
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου υποδυόμενος το «σωτήρα της πατρίδας» μετατρέπεται στον Έλληνα αρσενικό Θάτσερ. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ απειλεί να ρίξει το βιοτικό επίπεδο στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομική τρομοκρατία σε αγαστή συνεργασία με τα αφεντικά, απειλούν να επαναφέρουν την τρομοκρατία εκείνης της εποχής στους εργασιακούς χώρους.
Για την ακρίβεια, το σημερινό ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας, πίσω στο 1880. Τότε που οι εργάτες δούλευαν ήλιο με ήλιο. Καμία σχέση ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον πατέρα του Αντρέα Παπανδρέου, που έφτιαξε το κοινωνικό κράτος που υπάρχει μέχρι σήμερα.