Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι ιατροί του Νοσοκομείου Φιλιατών

Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι ιατροί του Νοσοκομείου Φιλιατών
Αρκετά άσχημα φαίνεται πως είναι τα μαντάτα όσον αφορά τις εφημερίες στα ελληνικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα αυτά της Περιφέρειας, με την οικονομική κρίση να περιορίζει αισθητά τις όποιες προσλήψεις και το επόμενο διάστημα να προμηνύεται πολύ δύσκολο στον τομέα της υγείας. Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, θα καταθέσουν για τον Μάρτιο προγράμματα με μόνο τέσσερις εφημερίες το μήνα ανά γιατρό, ως μέτρο πίεσης για προσλήψεις, αφού ο Νόμος καλύπτει αυτό τον αριθμό, ενώ αυτό προβλέπει και η Κοινοτική οδηγία.
Αυτό ισχύει και για το Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Ντούρο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι λόγω των απλήρωτων εφημεριών, που για το Νοσοκομείο Φιλιατών αφορά πέντε μήνες (από τον περασμένο Οκτώβριο), ξεκινά την προσεχή Δευτέρα επίσχεση εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Φιλιατών θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.. Αυτό δημιουργεί εύλογο προβληματισμό, αφού πρόκειται για το μοναδικό Νοσοκομείο σε όλο το Νομό, με την ταλαιπωρία του κόσμου να είναι ορατή.
Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ισχύσουν και για τα άλλα Νοσοκομεία της Ηπείρου.
Το πρόβλημα είναι στα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, Παναγιώτης Νικολόπουλος.
Σημαντικότερο όμως είναι το πρόβλημα που θα εμφανιστεί μετά τις 15 Μαρτίου.
Τότε, οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε περικοπές δαπανών για εφημερίες. «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί μεν να καλύπτονται οριακά οι ανάγκες για τις εφημερίες, αλλά θα τίθεται σοβαρό θέμα για την ασφάλειά τους» λέει ο κ. Νικολόπουλος
neoiagones
thesprotia-news.blogspot



Άφαντος ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών
Το μεγαλύτερο όμως θέμα που αντιμετωπίζει εδώ και ένα σχεδόν χρόνο το Νοσοκομείο των Φιλιατών είναι η απουσία διοίκησης, αφού από τη στιγμή της ολοκλήρωσης της θητείας του πρώην διοικητή κ. Παππά, δεν έχει υπάρξει αντικατάστασή του, κάτι που ίσως συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της αλλαγής...φρουράς στα Νοσοκομεία της χώρας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε αλλαγή...φρουράς, αλλά αναμένουμε να γνωρίσουμε τον νέο διοικητή, αφού δε νοείται Νοσοκομείο χωρίς διοίκηση, άσχετα αν στη χώρα μας όλα μοιάζουν φυσιολογικά.
neoiagones.gr
igoumenitsa.gr