Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Πορεία ενάντια στον ρατσισμό σήμερα στην Ηγουμενίτσα

 
Πορεία ενάντια στον ρατσισμό και την κρατική καταστολή - Ηγουμενίτσα
Διοργάνωση αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου με συμμετοχή συλλογικοτήτων από τους γειτονικούς νομούς, την Τρίτη 2/3 ώρα 18:00 στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα .
Στην περιοχή της Ηγουμενίτσας το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί ένας πραγματικός πόλεμος εναντίων των προσφύγων. Τα περιστατικά κατά των προσφύγων είναι συνεχή και δεν στερούνται βαρβαρότητας.
Πριν λίγους μήνες ένας Κούρδος πρόσφυγας είχε δολοφονηθεί από λιμενικούς που του είχαν λιώσει το κεφάλι στο δρόμο, το έγκλημά του ήταν ότι ήταν πρόσφυγας.
Η κατάσταση απο τότε δεν βελτιώθηκε.
Δεκάδες πρόσφυγες κρατήθηκαν παράνομα υπό απαράδεκτες συνθήκες σε υποτυπώδη κρατητήρια, ανάμεσά τους πολύ συχνά και μικρά παιδιά. Το τελευταίο διάστημα οι πρόσφυγες δέχθηκαν αρκετές φορές τις επισκέψεις της αστυνομίας που διέλυε τα πρόχειρα καταλύματα τους.
Υπάρχουν καταγγελίες από τους ίδιους τους πρόσφυγες ότι κατά τις επιχειρήσεις εναντίoν τους, τους έκαψαν ρούχα και κουβέρτες. Κάπου μέσα από αυτά τα γεγονότα γεννήθηκαν μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης. Οργανώθηκαν μοιράσματα τροφίμων και ρούχων, ενώ τους πρόσφυγες επισκέφθηκαν και γιατροί και συγκεντρώθηκαν φάρμακα που χρειαζόταν.
Το Σάββατο προηγήθηκε ανοιχτή εκδήλωση που πήρε χαρακτήρα συνέλευσης.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης στις 6 το απόγευμα.
athens indymedia


http://e-thesprotia.pblogs.gr/2010/03/kamia-zwh-den-einai-lathraia.html