Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου 3/3/10 της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες

 
Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες
Δελτίο Τύπου 3/3/2010
Η δραστηριότητα της επιτροπής το Σαββατοκύριακο, προκάλεσε την άμεση ανταπόκριση των τοπικών αρχών.
Έτσι την Τρίτη το πρωί ώρα 12:00 με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, έγινε στα γραφεία του σύσκεψη για το μεταναστευτικό ζήτημα και της σχετικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή του λιμανιού.
Ποιο συγκεκριμένα υπήρξε συμμετοχή του κ. Νομάρχη, του Αστυνομικού Διευθυντή, του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων του ΔΣ του ΟΛΗΓ (Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) και πενταμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής που την συνόδευε νομικός, ενώ εκλήθη αλλά δεν παρέστη ο κ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής εξέθεσαν τις θέσεις της, που εκφράζονται γενικά με την διακήρυξη της και έθεσαν τις ειδικότερες διαστάσεις του ζητήματος, από την πλευρά της Επιτροπής, όπου ρωτήθηκαν.
Οι εκπρόσωποι του ΟΛΗΓ εξέφρασαν την άποψη ότι δεν ήταν ενήμεροι για το εύρος των διαστάσεων του ζητήματος.
Ο κ. Νομάρχης αφού έθεσε το πρόβλημα των κατοίκων της παρακείμενης περιοχής του Λαδοχωρίου, δεν προέβη σε κάποια δεσμευτική πρόταση από την μεριά του, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη κεφαλή της πορείας ήταν το πανό της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ενώ στην διαδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες και νεολαίοι απ’ όλη τη ΒΔ Ελλάδα.
Αντίστοιχα η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν πρωτοφανής για την Ηγουμενίτσα, εδώ και κάποια χρόνια, με παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ και ασφάλειας που προέβησαν σε προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους πολιτών.
Η πορεία είχε μεγάλη συμμετοχή και δυναμισμό για τα δεδομένα της πόλης, ενώ κατέληξε και διαλύθηκε ήσυχα μπροστά από το χώρο κράτησης των προσφύγων στον παλιό ΟΛΗΓ.
Στη συνέχεια κάποιες από τις συλλογικότητες που συμμετείχαν στην πορεία, πραγματοποίησαν στον χώρο των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ανοιχτή Γενική Συνέλευση.
Αρχικά έγινε ενημέρωση για τις δράσεις και κινήσεις οργανωμένων ή μεμονωμένων μελών ακροδεξιών ομάδων στη ΒΔ Ελλάδα και αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια συντονισμού των επί μέρους δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αρχικά μονοθεματικά στο μεταναστευτικό. Επίσης αποφασίστηκε να στηριχθεί πιθανή μελλοντική πρωτοβουλία μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας για απόκτηση έδρας.
Ορίστηκε επίσης το επόμενο ραντεβού όλων των επί μέρους σχημάτων στις 24/3, όπου θα συζητηθούν κείμενα-προτάσεις για να υπάρξει τελική γραμμή συντονισμού πάνω στο μεταναστευτικό.
e-igoumenitsa.gr




Πορεία στην Ηγουμενίτσα 2/03
4:26μμ, Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010
Την Τρίτη 02/03 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας στις 6 το απόγευμα. Η πορεία διήρκησε περίπου 2 ώρες και πέρασε από όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.
Την Τρίτη 02/03 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας στις 6 το απόγευμα. Η πορεία διήρκησε περίπου 2 ώρες και πέρασε από όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης. Η παρουσία μπάτσων, ένστολων ή μη, ήταν εμφανής σε όλη την πόλη, ενώ διμοιρίες παρακολουθούσαν την πορεία από μικρή απόσταση, προκαλώντας τους διαδηλωτές. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 200 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, φωνάχτηκαν με παλμό συνθήματα αλληλεγγύης με κεντρικό το σύνθημα «Εκεί στο Λαδοχώρι επάνω στο βουνό, γίνεται ένα έγκλημα καθημερινό».
athens indymedia