Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Νέα απεργία του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα την Δευτέρα 8 Μάρτη

Νέα απεργία του ΠΑΜΕ στήν Ηγουμενίτσα τήν Δευτέρα 8 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα
Στις 8 του Μάρτη 2010, μέρα αγώνα για την ισοτιμία της γυναίκας, μέρα λαϊκού ξεσηκωμού για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή θύελλα. Ελάτε μαζί μας να διαδηλώσουμε μαζί με το ΠΑΜΕ.
• Κάτω τα χέρια από το 14ο μισθό
• Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση
• Κάτω οι φόροι
• Καμία θυσία για την πλουτοκρατία Άνδρες και γυναίκες, νέοι και νέες σε νέους αγώνες για να υπερασπιστούμε τη ζωή των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας. Πρώτες εμείς οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες που είμαστε τα πιο μεγάλα θύματα της άγριας επίθεσης κατά του λαού που εξαπολύει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, πρώτες εμείς πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε:
Δε θα επιτρέψουμε να φέρουν για εμάς και τα παιδιά μας μαύρες μέρες για να προστατευθούν τα κέρδη και να γίνει πιο ισχυρή η πλουτοκρατία.
Όλες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους στον αγώνα για να αποτρέψουμε το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης και τον ενταφιασμό της πενταετίας υπέρ των γυναικών.
Τη δραστική μείωση των μισθών, του 14ου και 13ου μισθού, την κατάργηση ακόμα και του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων.
Να μην επιτρέψουμε να μας πνίξουν από τους φόρους, τη νέα αύξηση του ΦΠΑ και των καυσίμων που θα κάνουν πανάκριβα τα ήδη ακριβά προϊόντα που χρειαζόμαστε εμείς και η οικογένειά μας. Όλοι μαζί.
Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα μαχητικά στο δρόμο του αποφασιστικού αγώνα.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, αυτός είναι πατριωτισμός και μονόδρομος για όλο το λαό.
Όλες και όλοι Δευτέρα 8 Μάρτη στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στον ΟΤΕ
e-igoumenitsa.gr




Με τις εργάτριες στην πρώτη γραμμή
Κόντρα σε κρύο, βροχή και χιόνι έγιναν οι διαδηλώσεις την Δευτέρα 8 Μαρτίου
Μαχητικά και μαζικά ήταν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ την Δευτέρα 8/3/10 και στη Βόρεια Ελλάδα παρά το τσουχτερό κρύο, τη βροχή και σε ορισμένες περιπτώσεις και το χιόνι. Παντού, απ' όλα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, με πρωτοπόρες τις γυναίκες έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα του ανυπότακτου ταξικού αγώνα κόντρα στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Μήνυμα αγωνιστικής ελπίδας έστειλε και η κινητοποίηση που έγινε στα Γιάννενα, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν άνεργες κοπέλες. Τη σημασία που έχει η πάλη για την ισοτιμία για το σύνολο των λαϊκών οικογενειών ανέδειξαν και οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Κέρκυρα.
Ριζοσπάστης 9/3/10