Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ!!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3

Στις 10 του Μάρτη δικάζονται οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Καρβουναρίου, με τις κατηγορίες:
1) Βία κατά πολιτικού κόμματος από κοινού, και
2) διακεκριμένη φθορά από κοινού.
Κατηγορούμενοι είναι οι: Κωνσταντίνα Καπουράνη, Γεωργία Καπουράνη και Βασίλης Σπύρου από το Καρβουνάρι, και οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και πρώην μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών, Θάνος Κεσανλής και Χάρης Κωστούλας.
Η υπόθεση αφορά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 30 Γενάρη του 2008, όταν διαδηλωτές από το χώρο του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου κατέβηκαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας για να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη καταστολή που υπέστησαν από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και για τη σύλληψη δύο καρβουναριτών. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης, πέρασε από το γραφείο του τότε υφυπουργού οικονομίας και πρώην βουλευτή Αντώνη Μπέζα, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο σημειώθηκαν μικροφθορές.
Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην κατάθεση δύο αντρών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι όπως προκύπτει από την κατάθεσή τους δεν ήταν παρόντες την ώρα που συνέβησαν τα γεγονότα.
Είναι προφανές ότι σκοπός της δίκης είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση όσων αντιδρούν απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση, στην βίαιη κατασταλτική δράση των σωμάτων ασφαλείας, και στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που στρέφονται κατά των κατοίκων της περιοχής, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία.
Το μέγεθος της υποκρισίας φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο καθώς υπάρχουν στον τοπικό τύπο προεκλογικές δηλώσεις του Αντώνη Μπέζα σχετικά με τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, όπως η ακόλουθη: «Αν δεν υπάρχει συναίνεση δεν μπορεί να κατασκευαστούν τέτοια έργα. Δε γίνονται αυτά τα έργα με αστυνομικά έργα». (εφημ. Θεσπρωτική, 14-9-07)

Ο Σύλλογος Φοιτητών εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 5 κατηγορούμενους, και καλεί τους συλλόγους, τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να δείξουν την έμπρακτη υποστήριξή τους, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 10/3.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση των πέντε κατηγορουμένων.
Όχι στην ποινικοποίηση και την κρατική καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
http://protovouliaf.blogspot.com