Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Με καθυστέρηση τα πλοία πάνε κι έρχονται στην Ηγουμενίτσα!

Με καθυστέρηση τα πλοία πάνε κι έρχονται στην Ηγουμενίτσα!
Τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία, αλλά και από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα και αντίστροφα, συχνά παραπονούνται οι επιβάτες ότι καθυστερούν. Δεν φεύγουν και δεν έρχονται στην ώρα τους τα πλοία και τα φέρυ μποτ, με αποτέλεσμα οι μετακινούμενοι να ταλαιπωρούνται.
Άλλο ένα πρόβλημα στις γραμμές αυτές είναι, όπως καταγγέλλεται, ότι δεν παρέχεται δωρεάν βοήθεια στα άτομα με κινητική αναπηρία.
Όμως από το 2012 αυτά τα προβλήματα θα εκλείψουν, καθώς οι επιβάτες των πλοίων θα απολαμβάνουν περισσότερα δικαιώματα. Βάσει σχετικού κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προβλέπεται αποζημίωση των επιβατών σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς και δωρεάν παροχή βοήθειας στα άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, σε περίπτωση που ένα τακτικό δρομολόγιο επιβατικού πλοίου ή ferry boat ακυρωθεί ή καθυστερήσει πάνω από 90 λεπτά, οι επιβάτες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν άλλα δρομολόγια (ώστε να φτάσουν νωρίτερα στον προορισμό τους), είτε να αποζημιωθούν το κόστος του εισιτηρίου τους και να μην ταξιδέψουν (ή διαφορετικά να επιστρέψουν στο λιμάνι από όπου ξεκίνησαν με έξοδα της ναυτιλιακής εταιρίας).
Οι κανόνες αυτοί δεν θα ισχύουν σε περίπτωση καθυστερήσεων λόγω των καιρικών συνθηκών ή άλλων αιτίων, που δεν μπορεί να ελέγξει η εταιρία και για τις οποίες δεν φέρει την ευθύνη. Επιπλέον, θα πρέπει να παρέχεται γεύμα στους επιβάτες, όπου αυτό είναι δυνατόν.

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=6937
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/07/blog-post_9211.html