Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κάμπινγκ νεολαιών της 4ης Διεθνούς στην Περούτζια της Ιταλίας

Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για το κάμπινγκ νεολαιών της 4ης Διεθνούς έγινε χθες Παρασκευή 16/7/2010 στο μπαρ Συχνότητες στα Εξάρχεια στην οδό Ενανουήλ Μπενάκη στην Αθήνα. Το διοργανώναν η οργάνωση Κόκκινο και η οργάνωση ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, η οποίες για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2008 και το 2009, διοργανώναν κάμπινγκ ευρωπαϊκών ναολαιών της 4ης Διεθνούς στο Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα.
Φέτος το πανευρωπαϊκό κάμπινγκ νεολαιών της 4ης Διεθνούς θα γίνει στην Περούτζια της Ιταλίας.
24-30 Ιουλίου Περούτζια, Ιταλία
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!
...ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Για 27η φορά το κάμπινγκ νεολαιών της 4ης Διεθνούς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης αγωνιστών και αγωνιστριών από όλη την Ευρώπη, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται απάτη μεγαλύτερη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Για μια εβδομάδα, από τις 24-30 Ιουλίου, περισσότεροι από 400 νέοι και νέες, από χώρες της Ευρώπης, αλλά και από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν μαζί αναπτύσσοντας δεσμούς συντροφικότητας αυτοδιαχειριζόμενοι-ες το χώρο του κάμπινγκ, θα συντονίσουν τις δράσεις τους, θα ανταλλάζουν εμπειρίες και θα οργανώσουν μια σειρά από πολιτικές συζητήσεις πάνω στα πολιτικά επίδικο της εποχής μας και τον σοσιαλισμό. Το κάμπινγκ της 4ης Διεθνούς, προσφέρεται για μια εβδομάδα ιδεολογκών αναζητήσεων και προβληματισμού πάνω στην ανάπτυξη πρακτικών αντίστασης στον καπιταλισμό, ποικίλων άλλων εκδηλώσεων με αναφορά και επίκεντρο τον επαναστατικό μαρξισμό.
Αποτελεί ένα πραγαατικό χώρο ανταλλαγής ιδεών και ένα πραγματικό χωνευτήρι διαφορετικών και πλούσιων εμπειριών. Ενα πεδίο συνάρθρωσης αυτών των εμπειριών σε μια κοινή, διεθνιστική προσέγγιση των κοινών μας αγώνων. Ένα κάμπινγκ «στρατευμένο» στην υπόθεση της οικοδόμησης ενός σύγχρονου και αναγκαίου διεθνισμού της εποχής μας! Ένα κάμπινγκ "στρατευμένο" στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας!
Θα λειτουργήσουν αυτόνομοι χώροι Γυναικών και LGBT.
Η λειτουργία ενός γυναικείου χώρου και η διοργάνωση ενός «Πάρτι Γυναικών» στα πλαίσια του κάμπινγκ, αποτελεί μια μορφή αυτοοργάνωσης και ελεύθερης έκφρασης των γυναικών. Ως στόχο έχει την αμφισβήτηση των κυρίαρχων προτύπων και του μοντέλου του «ανδρικού» δημόσιου χώρου, καθώς και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης παλιών και νέων συντροφισσών, καθώς ο σεξισμός, η έμφυλη δηλαδή καταπίεσή τους σε όλες τις σφαίρες της σημερινής πατριαρχικής και καπιταλιστικής κοινωνίας, δε σταματούν να υπάρχουν, ακόμα και μέσα στην επαναστατική Αριστερά.
Αντίστοιχα, ο χώρος του LGBT (Lesbian-Gay- Bisexual- transgendered), ανοιχτός προς όλους και όλες, προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του να εκφραστούν ελεύθερα και να μιλήσουν για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Ωστόσο, επιτρέπει και στους/στις υπόλοιπους/ες να επανεξετάσουν όρους όπως «φυσιολογικός» ή μη, και να αμφισβητήσουν κι οι ίδιοι/ες τα κατασκευασμένα πρότυπα και τις ταυτότητες αυτές.
Η 4η Διεθνής είναι ένα διεθνές επαναστατικό ρεύμα που μάχεται για μια δημοκρατικά αυτοδιαχειριζόμενη σοσιαλιστική κοινωνία, ελεύθερη από κάθε μορφή εκμετάλλευσης, αλλοτρίωσης και καταπίεσης.
Οργανωμένη σε ξεχωριστά εθνικά τμήματα, είμαστε ενωμένοι και ενωμενες κατω απο μια ενιαία παγκοσμία οργάνωση δρώντας από κοινού πάνω στα βασικά πολιτικά ζητήματα και συζητώντας ελεύθερα στο εσωτερικό μας σεβόμενοι TOUS κανόνες της δημοκρατίας.
Η 4η Διεθνής χαρακτηρίζεται από μια ανοικτή, κριτική προσέγγιση της Μαρξιστικής θεωρίας, επιχειρώντας να ενσωματώσει στο πρόγραμμα και στις πολιτικές πρακτικές της, τις προοδευτικές εμπειρίες της ανθρωπότητας στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, όπως επίσης τις εμπειρίες του οικολογικού κινήματος, του φεμινισμού και του αγώνα για την απελευθέρωση των ομοφυλοφίλων.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
(Διαμονή, πρωινό, φαγητό): 80 Ευρώ
Επικοινωνία τηλ:
6937290106 6937290106 210-8212640 210-8212640
694 7876729 694 7876729 2108212640
E-mail επικοινωνίας:
youth@kokkino.org
spartakos@okde.org/ youth@okde.org
Ιστότοποι
www.fourthinternational.org
www.internationalviewpoint.org