Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι "Τρωάδες" δεκαεννιά και εικοσιμία Ιουλίου στην Ήπειρο

Οι «Τρωάδες» 19 και 21 Ιουλίου στην Ήπειρο
Μια τραγωδία αντιπολεμική αλλά και επίκαιρη, οι “ΤΡΩΑΔΕΣ” του Ευριπίδη, έρχονται για δύο παραστάσεις στην Ηπειρο. Η παράσταση στρέφεται γύρω από τον Τρωϊκό πόλεμο, τη νίκη των Ελλήνων και τον όλεθρο της Τροίας. Οι συνέπειες της νίκης των Ελλήνων είναι αποκαρδιωτικές..
Η τιμωρία των Ελλήνων για την αγριότητά τους ήταν η παρακμή, της οποίας τα σημάδια εμφανίστηκαν στο πλοίο της επιστροφής όπου ήταν γεμάτοι λάφυρα και αιχμάλωτες Τρωάδες. Όσοι έφτασαν στις πατρίδες τους θα βρουν διαλυμένες οικογένειες και συμφορές. Η νικήτρια Ελλάδα θα είναι πιο αξιοθρήνητη από την κατακρεουργημένη Τροία.
Ο Τρωϊκός πόλεμος έφερε τεράστιες αναστατώσεις και ανακατατάξεις στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα την παρακμή και την οπισθοδρόμηση. Εκεί που στον καιρό της Ειρήνης, έσφυζε η ζωή και η πρόοδος, τώρα απλώθνετε το σκοτάδι..
Τα μηνύματα της βαρβαρότητας και κτηνωδίας του πολέμου που στέλνει ο Ευριπίδης μέσα από τους στίχους του θα ηχήσουν στα Γιάννενα, στον Φρόντζο στις 19 Ιουλίου και στις 21 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης στην Πρέβεζα. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και στο ρόλο της Εκάβης εμφανίζεται η Λυδία Κονιόρδου
http://www.discoverepirus.gr/troades-epirus/