Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππιάδα η παρουσίαση βιβλίου

e-mail που λάβαμε


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππιάδα η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «Άγιοι και Δαίμονες Εις ταν Πόλιν»
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου Άγιοι και δαίμονες εις ταν πόλιν , Νο1 best seller εδώ και πέντε μήνες
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης η κα. Ιωάννα Θεοχαροπούλου Πρόεδρος του Συλλόγου Περί Βιβλίου Φιλιππιάδας. Ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής κ. Γιώργος Κολοβάτσιος και η κα. Γεωργία Κολιού από το βιβλιοπωλείο Βιβλιοαγορα . Στην συνέχεια ο συγγραφέας κ. Γιάννης Καλπούζος μας παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα.
To βιβλίο Άγιοι και δαίμονες εις ταν πόλιν ειναι μια μυθοπλασία και πραγματικότητα συνυφαίνονται στο υφαντό της Πόλης από το 1808 ως το 1831. Καθημερινή ζωή, έρωτες, δυνατές φιλίες, πλούτη, φτώχεια, οραματιστές, συμμορίες των δρόμων, χασικλήδες, δερβίσηδες, γενίτσαροι· αρνησίθρησκοι, κρυπτοχριστιανοί, δεισιδαιμονίες, ερωτικά ξόρκια, χαμένα όνειρα, οι γυναίκες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού· πυρκαγιές, παζάρια, βεγγέρες, καπηλειά των 1000 τ.μ., η τρομερή φυλακή του Μπάνιον, το μπουντρούμι και η αστυνομία του Πατριαρχείου· κοινά σχολεία, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, ερωμένες Πατριαρχών, λεσβίες, αρώματα, λάσπες, βασανιστήρια, πανούκλα· προεπαναστατική περίοδος, Φαναριώτες, συνωμοσίες, μυστικές εταιρείες, προδότες, μισαλλοδοξία, οι σφαγές στην Πόλη το 1821· Ρωμιοί, Οθωμανοί, Αρμένιοι, Φράγκοι, Εβραίοι. Κι ακόμα Πόντος, Χίος, Δραγατσάνι, Μανιάκι, Αλεξάνδρεια.
Πόθος, φόβος, όχλος, άγιοι και δαίμονες.
Ένα επικό μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη με την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του, την ατμόσφαιρά του, τη χειμαρρώδη γλώσσα του, το συναίσθημα, τον στοχασμό, τις αστείες καταστάσεις και την ολοζώντανη αναπαράσταση της εποχής εκείνης.
Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1982 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει εκδόσει:
«Έρως και Ευρώς» (Ιδιωτ. Έκδοση 1990),
«Με το ρυθμό της βροχής» (Ιδιωτ. Έκδοση 1992).
2000 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα εκδόθηκε η ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων».
2000 επίσης από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα εκδόθηκε το μυθιστόρημα του «Μεθυσμένος δρόμος ».
2002 από τις εκδόσεις Κέδρος εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του «Μόνο να τους άγγιζα».
2005 από τις εκδόσεις Άγκυρα, εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Παντομίμα Φαντασμάτων».
2006 από τις εκδόσεις Ίκαρος εκδόθηκε η ποιητική συλλογή του « Το παραμιλητό των σκοτεινών θεών ».
2007 επίσης από τις εκδόσεις Ίκαρος εκδόθηκε το ποιητικό έργο «Έρωτας νυν και αεί».
2008 «Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009. Το «Ιμαρέτ» μεταφράζεται στα τουρκικά και στα Ιταλικά, ενώ στην Ελλάδα έχουν πουληθεί 60.000 αντίτυπα.
2011 « Άγιοι και Δαίμονες Εις ταν Πόλιν » από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Επίσεις έχει υπογράψει 65 στίχους τραγουδιών μεταξύ των οποίων είναι:
«Δέκα μάγισσες »,
«Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου »,
«Τι θέλουνε τα μάτια σου »,
«BRAZIL»,
«Τι μου’ χει φταίξει, τι μου’ χει λείψει »,
«Απ’ την Πρέβεζα στα Γιάννενα»,
«Γιατί πολύ σ’ αγάπησα».
Ακόμη τους στίχους 18 τραγουδιών στο παιδικό θεατρικό «Τρυφεράκανθος» (εκδόσεις Ελληνικά γράμματα 2001).
Τραγούδια του ερμήνευσαν η Γλυκερία, ο Ορφέας Περίδης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας η Ελένη Πέτα, οι Οπισθοδρομικοί, ο Κώστας Μακεδόνας
Κλείνοντας εκ μέρος του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την πολύτιμη προσφορά τους. Καθώς και τον συγγραφέα κ. Γιάννη Καλπούζο για την τιμή που έκανε σε εμάς και στην πόλη μας να μοιραστεί τις σκέψεις του που τον οδήγησαν στην συγγραφή του νέου του best seller Άγιοι και δαίμονες εις ταν πόλιν.

Σύλλογος Φιλιππιαδωτών Αττικής "Ο Άγιος Βησσαρίων".
Σταδίου 48 Αθήνα Τ.Κ. 105 64. 6ος όροφος – Γραφείο 6ο
http://welovefilippiada.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html