Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Άρτας

e-mail που λάβαμε



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας(ΔΑΣ)-ΟΤΑ Άρτας 
Την Παρασκευή 2/12/2011 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) και αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ. Οι εκλογές έγιναν την ώρα που η εργατική τάξη, στο σύνολό τους τα λαϊκά στρώματα, δέχονται την πιο λυσσαλέα επίθεση από την άρχουσα τάξη, από το Μαύρο Μέτωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Μέσα σ’αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ-ΟΤΑ Άρτας που στηρίχτηκε από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ο διπλασιασμός ,σχεδόν, των ποσοστών του ψηφοδελτίου δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, η οποία αναμένεται αδυσώπητη!
Η  Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που άκουσαν τις θέσεις μας, προσήλθαν στις εκλογές και ευχαριστεί αυτούς που μας τίμησαν με την  ψήφο  τους παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στους συναδέλφους εδώ και καιρό από «θεσμικά» και «εξωθεσμικά» κέντρα και παράκεντρα.
Η  Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α υπόσχεται ότι θα δυναμώσει τον αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι την τελική νίκη, έως ότου περάσουν στα δικά του χέρια, στη δική του εξουσία αυτά που παράγει.
Εμείς σε όλη τη προηγούμενη θητεία του ΔΣ και προεκλογικά προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, και να παλέψουμε για την επίλυση τους. Η συνεχόμενη συρρίκνωση του μισθού των εργαζομένων, οι περικοπές των ασφαλιστικών καλύψεων, το πετσόκομμα των συντάξεων, τα χαράτσια που διαδέχονται το ένα το άλλο, η ακρίβεια που τρώει τον πενιχρό μισθό, η εργασιακή εφεδρεία, έχουν μπει στην καθημερινή μας ζωή. Πάνω σ΄ αυτά τα προβλήματα καλέσαμε τους εργαζόμενους του Δήμου Αρταίων να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική και τους πολιτικούς εκπροσώπους που την υπερασπίζονται.
Η  Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α. να αποβάλλεται το φόβο, και κόντρα στην τρομοκρατία (δυστυχώς η τρομοκρατία και στο δικό μας χώρο δουλειάς ζει και βασιλεύει) να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν. Γιατί ζωή έδειξε πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΤΙΩΝΤΑΙ.
Ήδη από το πρώτο Δ.Σ. καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου που είναι πάγια θέση μας- πρόταση η οποία απερρίφθη από την πλειοψηφία - και προτάσεις έμπρακτης στήριξης και υπεράσπισης των εργαζομένων που χειμάζονται από τα ληστρικά χαράτσια της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου καθώς και πρόταση  την συγκρότηση συνεργείου επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος όπου και όταν αυτό διακόπτεται .
Επιπλέον προτείναμε ψήφισμα ταξικής αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Άρτα 5.12.2011