Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Όχι στους φόρους φώναξαν χθές χιλιάδες εργαζόμενοι Γιαννιώτες

Δύο ξανά οι πορείες από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ
«Όχι» στους φόρους και την εφεδρεία φώναξαν χθες χιλιάδες Γιαννιώτες
Μικρότερες σε όγκο και χωρίς… παρατράγουδα οι κινητοποιήσεις
Αγωνιστικά μηνύματα από Νίκο Φασούλη – Χρήστο Γρίβα
Χιλιάδες Γιαννιώτες βγήκαν και χθες στους δρόμους, υψώνοντας για μία ακόμη φορά φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και σε μέτρα όπως το ειδικό τέλος ακινήτων που βαραίνει τις πλάτες χιλιάδων πολιτών αλλά και η εργασιακή εφεδρεία στον δημόσιο τομέα.
Οι χθεσινές κινητοποιήσεις στην πόλη μας, μπορεί να μην είχαν την μαζικότητα εκείνων που είχαν προηγηθεί μέσα στο φθινόπωρο, διέθεταν όμως παλμό και αυτή τη φορά εξελίχθηκαν χωρίς… παρατράγουδα και προβλήματα. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν αναφέρονταν στα μέτρα λιτότητας που ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές που συμβαίνουν στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η πορεία του ΠΑΜΕ
Τον… χορό έσυρε για μία ακόμη φορά το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, που πραγματοποίησε λίγο μετά τις 10 το πρωί την δική του ξεχωριστή συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία στην συνέχεια μέσα στο κέντρο της πόλης. Πάντως, η συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και φοιτητών στην συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν αρκετά μεγάλη. «Δίνουμε τη μάχη για την ζωή μας. Η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη νέα κυβέρνηση», ανέφερε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Η πορεία έκανε το κλασικό πλέον πέρασμα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων.
Το Εργατικό Κέντρο
Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε χθες η πορεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, αφού άργησε να συγκεντρωθεί ο κόσμος. Σ’ αυτήν συμμετείχαν εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, αρκετοί φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων που δεν πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Η πορεία, με πανό και συνθήματα ανέβηκε την Αβέρωφ και κατέληξε έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου και διαλύθηκε στη συνέχεια ειρηνικά.
Δηλώσεις εκπροσώπων
Για καταστροφική, άδικη και αναποτελεσματική πολιτική την οποία εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, έκανε λόγο χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Φασούλης. Ο κ. Φασούλης αναφερόμενος στην χθεσινή κινητοποίηση τόνισε πως στόχος είναι «να στείλουμε το μήνυμα και στη νέα κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει πίσω τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει» και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στους δρόμους για όσο καιρό χρειαστεί.
Αποφράδες ημέρες ζουν από την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της δημόσιας διοίκησης, όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας. Και ο ίδιος έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία, όπως τόνισε, βυθίζει την κοινωνία στα αδιέξοδα. Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους που μπήκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας να μην αφήσουν τη δουλειά τους, κάνοντας γνωστό ότι η ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ενάντια στο συγκεκριμένο μέτρο.
Οι απολυμένοι της ΑΔΕΙ
Στις χθεσινές πορείες έλαβαν μέρος και εργαζόμενοι της πρώην ΑΔΕΙ, εκπρόσωπος των οποίων τόνισε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώσπου να δικαιωθούν. Παράλληλα, επιτέθηκε στη σημερινή Δημοτική Αρχή, με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Λιθαρίτσια, καταγγέλλοντάς την ως ανάξια να διοργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην πόλη.
Ανοιχτή η αγορά
Άνοιξαν κανονικά τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο χθες το πρωί. Μόνο στους δρόμους απ’ τους οποίους πέρασαν οι δύο πορείες έκλεισαν τα μαγαζιά για ένα μικρό διάστημα. Εξάλλου, κανονικά γινόταν η κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους του κέντρου, με μικρές αλλαγές κυρίως στην οδό Αβέρωφ και την κεντρική Πλατεία μετά τις 11, όταν και ανέβηκαν προς αυτήν οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου.
Όσον αφορά τα σχολεία της πόλης, στα περισσότερα τα μαθήματα έγιναν κανονικά, αφού μικρός ήταν αυτή τη φορά ο αριθμός των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση.

http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/34/8763
Με μικρή συμμετοχή και με 2 ξεχωριστές συγκεντρώσεις η απεργεία στην Ηγουμενίτσα
http://892fm.blogspot.com/2011/12/2.html