Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αύριο η γιορτή σαρδέλας στην Πρέβεζα


Αύριο η γιορτή σαρδέλας στην Πρέβεζα
Το μεγάλο λαϊκό πανηγύρι «Η γιορτή της Σαρδέλας», θεσμός για την πόλη και το Δήμο , που προσελκύει πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Πρέβεζας, το Σάββατο 27 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης.
Η μουσική ο χορός και το κρασί μαζί με την σαρδέλα θα έχουν το πρώτο λόγο τη βραδιά αυτή , ενώ τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα θα οδηγήσουν τους παρευρισκομένους σε ένα χορευτικό ξεφάντωμα, μέχρι πρωίας.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κόσμα Κορωναίο η γιορτή επιστρέφει στο λιμάνι, στο χώρο που ξεκίνησε πριν από τριάντα περίπου χρόνια. Ο ίδιος τόνισε ότι φέτος η γιορτή γίνεται τέλος Αυγούστου και είναι μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Κορωναίος αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε και υπογράμμισε ότι έγινε προσπάθεια να μειωθούν τα έξοδα, χωρίς όμως να γίνεται υποβάθμιση της ποιότητας και της καλαισθησίας της γιορτής.
Παράλληλα, ο κ. Κορωναίος ανέφερε ότι έχει κατατεθεί ήδη στο Δήμο μια αξιόλογη πρόταση για να γίνει και άλλη μια γιορτή για τη σαρδέλα το Σεπτέμβριο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, πρόταση που θα εξεταστεί σε σχέση πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/08/blog-post_2062.html