Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Tώρα θυμήθηκαν στην Παραμυθιά

Τώρα θυμήθηκαν στην Παραμυθιά
Με τον Καλλικράτη να έχει κατατεθεί στην Βουλή και η ψήφισή του να είναι πια θέμα ημερών, ο Δήμος Παραμυθιάς θυμήθηκε να διαβουλευθεί για το χωροταξιακό.
Έτσι κατόπιν εορτής αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Πέμπτη για να καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις του. Που και για ποιο λόγο δεν έχει σημασία.... Να υπενθυμίσουμε ότι ο τεράστιος, για τα δεδομένα της Θεσπρωτίας φυσικά, Δήμος Παραμυθιάς, συνενώνεται με τον Δήμο Αχέροντα και την ξεφτιλισμένη Κοινότητα Σουλίου, στο νέο Δήμο Σουλίου που έχει ως έδρα την Σαμονίβα! Βέβαια πιθανόν η Σαμονίβα να είναι στα χαρτιά, και ουσιαστικά ο Δήμος να βρίσκεται στην Παραμυθιά. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένας υπαρκτός Δήμος, να μεταφερθεί σε μια ξεφτυλισμένη απομωνομένη κοινότητα 50 γερόντων!
Οι προτάσεις του Δήμου Παραμυθιάς, έστω και κατόπιν εορτής αναμένονται με ενδιαφέρον, με δεδομένες και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο χωροταξικός σχεδιασμός στους κατοίκους της Παραμυθιάς, η οποίοι έχουν εκφράσει και τις αντιρρήσεις τους σε σελίδα στο facebook.

(Και για να καταλαβαινόμαστε! Επειδή οι συγκεκριμένοι ακροδεξιοί γέροι του Σουλίου, επικαλούνται τους αγώνες των Σουλιωτών το 1821, συμπαρασύροντας και ορισμένους εθνικιστές "αριστερούς", (του περιοδικού Αρδιν, και του ΔΗΚΚΙ, καθώς και ο Κώστας Ζουράρις καθηγητής Πανεπιστημίου και εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία) να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Σουλιώτες του 1821 διώχθηκαν τότε από τους Τούρκους, και κατοίκησαν στο Μεσσολόγγι και στο Αγρίνιο. Αυτοί οι τσοπαναραίοι γέροι δεξιοί που ζουν σήμερα στο Σούλι, δεν έχουν καμιά σχέση με τους τότε Σουλιώτες!)