Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ε.Κ. Θεσπρωτίας. Πέμπτη २० Μάη Απεργία

Eργατοϋπαλληλικό κέντρο ν. Θεσπρωτίας: Πέμπτη 20 Μάη απεργία
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΏΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει με την μορφή του κατεπείγοντος προς ψήφιση στην βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που είχε έτοιμο από καιρό με το οποίο βάζει ταφόπλακα στον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
Τα βάρβαρα μέτρα που ήδη ψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το ΛΑΟΣ και με την συγκατάθεση επί της ουσίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι νέες αποφάσεις κατά των λαών της Ε.Ε., που πήρε η σύνοδος κορυφής των 16 κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προδιαγράφουν ένα μαύρο μέλλον διαρκείας για όλους τους εργαζόμενους, εάν δεν υψωθεί απέναντί τους ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης.
Η νέα συντονισμένη επίθεση για να πληρώσουμε την κρίση εμείς οι εργαζόμενοι προς όφελος των μονοπωλίων, αναδείχνει ακόμα περισσότερο την ύπαρξη δύο αντίθετων δρόμων ανάπτυξης, κάνει ακόμα πιο άμεσο και επίκαιρο το σύνθημα να μην πτωχεύσει ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία.
Να μπεί στο επίκεντρο του αγώνα μας: ανάπτυξη για μας και τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη μιας μειοψηφίας που ζει από τον ιδρώτα μας.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε.
Είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν, σε πείσμα και εναντίον της ιδεολογικής εργοδοτικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας και των εκβιασμών.
Οι εξελίξεις απογυμνώνουν και καταρρίπτουν τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και υποστηρικτών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης για τις αιτίες της κρίσης.
Δικαιώνουν από την πρώτη στιγμή τις εκτιμήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, ότι πρόκειται για βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού που γεννιέται εξ αιτίας της υπερσυσσώρευσης χρηματικού – εμπορικού κεφαλαίου και κερδών.
Ότι είμαστε στην αρχή νέων και πιο μεγάλων κρίσεων. Ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί, γίνεται πιο βάρβαρο, ζητά όλο και περισσότερο αίμα από το σώμα της Εργατικής Τάξης. Επιβεβαιώνεται όλο αυτό το διάστημα ότι η κρίση είναι Πανευρωπαϊκή και παγκόσμια, δεν αποτελεί μόνο Ελληνικό φαινόμενο.
Την κρίση δεν την προκάλεσαν τα σκάνδαλα, η κρατική κακοδιαχείρηση και οι σπατάλες όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και διάφορα κόμματα και ηγεσίες διαφόρων κομμάτων πολιτικών εκφραστών της πλουτοκρατίας αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και η πλειοψηφία των μέσων μαζικής επικοινωνίας που βρίσκονται στην υπηρεσία της.
Τα ελλείμματα και το χρέος προήλθαν από την τεράστια συσσώρευση πλούτου στους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής.
Από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, από την εξαγωγή κεφαλαίων, από την προσαρμογή στις επιλογές της Ε.Ε. από τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου που ψηφίζουν οι κυβερνητικές πλειοψηφίες στην βουλή, καθώς και τα πάσης φύσεως προνόμια που τους παρέχουν, με τους αναπτυξιακούς νόμους, τις επιδοτήσεις, τις φοροελαφρύνσεις και τις διάφορες ρυθμίσεις.
Τα προβλήματα στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα προήλθαν από την αφαίμαξη των ασφαλιστικών μας ταμείων υπέρ των επιχειρήσεων και όχι από τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας. Δημιουργήθηκαν από την αντεργατική αντιασφαλιστική πολιτική των κομμάτων που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων, πρώτα απ΄ όλα των κυβερνήσεων της ΝΔ. και του ΠΑΣΟΚ και όχι γενικά από τους τριακόσιους της βουλής, όπως ισχυρίζονται διάφορα Μ.Μ.Ε.
Εργατοϋπάλληλοι, νέοι και νέες, είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε την ζωή και το μέλλον μας στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της.
Οι δυνάμεις αυτές για να υπερασπίσουν τα προνόμια και την εξουσία τους μας οδηγούν στην εξαθλίωση, στην μαζική ανεργία, στην φτώχια, στην ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση.
Είναι ώρα ευθύνης για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, την φτωχιά αγροτιά, τις γυναίκες και κυρίως τους νέους και τις νέες, τους αυριανούς εργατοϋπάλληλους, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Με την οργανωμένη ενιαία πάλη και δράση μας να ανατρέψουμε αυτήν την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που μας αφαιρεί δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες.
Τώρα να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα το δικό μας μέτωπο, να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ευθύνονται γι αυτήν την κατάσταση.
Να διεκδικήσουμε όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εξουσία και την οικονομία που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες.
Μπορούμε! Έχουμε την δύναμη, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει και η απεργία στις 20 Μάη, με τις σημαίες και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ κατεβαίνουμε ξανά στον δρόμο, συμμετέχουμε μαζικά αποφασιστικά με εμπιστοσύνη στην δύναμη μας στην απεργία και στην συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
e-igoumenitsa.gr