Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Πρωτοβουλία εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Ν. Θεσπρωτίας
Μας οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση-Να ξεσηκωθούμε!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Ο λεγόμενος «μηχανισμός στήριξης» που τάχα θα έσωζε τη χώρα από την κρίση και τη χρεοκοπία, αποκαλύπτεται τώρα στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων, μηχανισμός βαρβαρότητας, λεηλασίας και υποδούλωσης του λαού, γενικού σφαγιασμού και συντριβής των δικαιωμάτων του. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών.
Ο λαός και η νεολαία καλούνται να πληρώσουν την σφοδρή κρίση του σάπιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Κάτω από τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αηδιαστική εκστρατεία εξαπάτησης των ΜΜΕ, διαμορφώνει ένα εφιαλτικό τοπίο για όλους τους εργαζόμενους.
Η εμπλοκή του ΔΝΤ, του εγγυητή της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, έρχεται να διασφαλίσει νέες δυνατότητες κερδοφορίας του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, μειώνοντας κι άλλο-μέχρι εξαθλίωσης-την τιμή της εργατικής δύναμης. Από όσες χώρες πέρασε το ΔΝΤ άφησε στάχτη και αποκαϊδια.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξαπέλυσε το τρίτο σφοδρότερο σαρωτικό κύμα. Νέα φοροεπιδρομή, με νέα αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων, νέα περικοπή επιδομάτων και κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-περίθαλψης, επέκταση της ανεργίας, εδραίωση του εργασιακού μεσαίωνα. Η κυνικότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο, περικόπτοντας άμεσα και τις συντάξεις, ρίχνοντας στον Καιάδα της φτώχειας και τα «περήφανα γηρατειά».
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τα δανεικά από ΕΕ-ΔΝΤ θα δίνονται με το σταγονόμετρο και ανάλογα με τη συμμόρφωση στις προσταγές του κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα, εάν τους αφήσουμε. Ήδη αυτό είναι το τρίτο «πακέτο» μέσα σε λίγους μήνες (Πρόγραμμα Σταθερότητας το Φεβρουάριο, μέτρα 3ης Μαρτίου).
Μπροστά σ΄ αυτήν την αγριότητα και το μέγεθος της επίθεσης, οι εργαζόμενοι αναζητούν αγωνιστική διέξοδο. Αυτό δείχνουν οι δεκάδες χιλιάδες που μαζικοποίησαν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Η οργή και η αγανάκτηση συσσωρεύονται σε όλο και πλατύτερα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αρνηθούν τους «μονόδρομους» που θέλουν να τους επιβάλλουν.
Απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, απέναντι την κανιβαλική αντιλαϊκή πολιτική, χρειάζεται τώρα να υψωθεί το πιο πλατύ και μαζικό μέτωπο αντίστασης.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Με συντονισμένους, παρατεταμένους, κλιμακούμενους, μαζικούς αγώνες για να ανατραπούν τα μέτρα και το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Αγώνες που θα αποτελούν υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, που θα καταγγέλλουν τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τη διασπαστική γραμμή του ΠΑΜΕ, που θα συγκροτούν ένα

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των φορέων
(ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας, Σύλλογος υπαλλήλων Ν. Α. Θεσπρωτίας)
την Τετάρτη 5 Μάη 10.30πμ. στον Πεζόδρομο (Βενιζέλου)

http://thesprotia-antistasis.blogspot.com/2010/05/blog-post.html