Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αγωγός φυσικού αερίου : Εξελίξεις

Αγωγός φυσικού αερίου : Εξελίξεις
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Tετάρτη 12/5 , σύσκεψη στην Κοινότητα Πέρδικας με συμμετοχή Κοινοτικών,τοπικών
και κομματικών παραγόντων,με θέμα τις εξελίξεις στον αγωγό φυσικού αερίου.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας αποκάλυψε, την ύπαρξη στα χέρια του Νομάρχη Θεσπρωτίας -από τον Δεκέμβρη του 2009-νέας προμελέτης της ΔΕΠΑ,με την οποία καθορίζονται ως τόπος κατασκευής του εργοστασίου η θέση ''Καλύβια'' και η θέση ''Σοφάς'' ως τόπος διέλευσης του αγωγού.
Η ενέργεια αυτή θεωρείται απαράδεκτη και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους κατοίκους του χωριού μας.Να θυμίσω ότι,με βάση το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2008,οι κάτοικοι και φίλοι της Πέρδικας αποφάσισαν με ποσοστό 97% την μη διέλευση του αγωγού από την Πέρδικα.
Το ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους και όταν γίνει Κυβέρνηση θα ψάξει για εναλλακτική λύση.Ο κ.Κουβέλης νυν υφυπουργός εξωτερικών και η κ.Γκερέκου είχαν επισκεφθεί πριν ένα χρόνο το χωριό,τις τοποθεσίες απ' όπου προτείνεται η διέλευση του αγωγού και είχαν μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση για το θέμα στο Συνεδριακό Κέντρο.
Ίσως στο ΠΑΣΟΚ έχουν ασθενή μνήμη εμείς όμως ΟΧΙ!
Βέβαια μιλάμε για την πιο απολυταρχική και δοσίλογη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος!
Τ δεδομένα από πέρσι έχουν αλλάξει και όπως αναφέρουν ρεπορτάζ του οικονομικού τύπου στο παιχνίδι του φυσικού αερίου έχουν μπει Τουρκικές και Αραβικές εταιρίες,ενώ ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρονται στην πιθανότητα εξαγοράς της ΔΕΠΑ από Ιταλική εταιρεία.
Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίσθηκε η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία θα εκπροσωπούνται:η Κοινότητα Πέρδικας(Πρόεδρος και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης),η Κίνηση Πολιτών, εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικών φορέων.
Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Κ.Βέρμπης πρότεινε την άμεση λήψη απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.Αντέδρασε όμως η Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ η οποία πρότεινε διαβουλεύσεις (ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ?)με τους αρμόδιους φορείς.
Αποφασίσθηκε, να συνεδριάσει την Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τρόπους δράσεις και κινητοποιήσεων.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html





Περδικα: Δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για την αλλαγή χωροθέτησης του έργου του Φυσικού Αερίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, ημέρα Τετάρτη 12 Μαΐου 2010, κατόπιν σύσκεψης του Κοινοτικού Συμβουλίου, των Φορέων καθώς και των κατοίκων της Κοινότητας Πέρδικας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ η δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για την αλλαγή χωροθέτησης του έργου του Φυσικού Αερίου με μοναδικό στόχο την Προστασία του Τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής μας.
Η Συντονιστική Ομάδα αποτελείται από τους κ.κ.:
1. Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέρδικας
2. Τους Επικεφαλής των Συνδυασμών της Μειοψηφίας
3. Τον Γενικό Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πέρδικας .
4. Τον Πρόεδρο της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πέρδικας
5. Τον Πρόεδρο της Τ.Ο. Κ.Κ.Ε. Πέρδικας
6. Τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
7. Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Νέων
8. Τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πέρδικας
9. Τον Πρόεδρο Σωματίου Εθελοντών Πέρδικας
10. Τον Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού
11. Τον Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου «Άρης Πέρδικας»
12. Τον Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου «Αετοί Πέρδικας»
13. Τον Πρόεδρο Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας
14. Εκπρόσωπο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
15. Εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών
Μετά την ΜΗ ανταπόκριση στα πολλαπλά αιτήματα μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ΔΕΠΑ Α.Ε. για αλλαγή χωροθέτησης του έργου και με την ενεργή υποστήριξη όλων των κατοίκων της Πέρδικας,
ΟΜΟΦΩΝΑ και ΣΥΣΣΩΜΑ
Προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με μοναδικό στόχο την Προστασία του Τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής μας.
Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε στην διέλευση αγωγών και εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Πέρδικας, που ως αποτέλεσμα θα έχει την αλλοίωση του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής μας.

http://e-igoumenitsa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4193:2010-05-13-07-17-29&catid=906&Itemid=100008





Συντονιστική ομάδα για αλλαγή χωροθέτησης του έργου του φυσικού αερίου
Απόφαση σύσκεψης Κοινοτικού Συμβουλίου, Φορέων και κατοίκων της Πέρδικας
Απόφαση για δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας η οποία θα αγωνιστεί για την αλλαγή της χωροθέτησης του έργου του Φυσικού Αερίου, λήφθηκε την Τετάρτη μετά από σύσκεψη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας των Φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Στόχος της Συντονιστικής αυτής Ομάδας, η οποία ορίστηκε και παίρνει σάρκα και οστά, με την αλλαγή της χωροθέτησης της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και της εγκατάστασης του σταθμού συμπίεσης, είναι η προστασία του τουριστικού χαρακτήρα της Πέρδικας, αφού υπάρχει προβληματισμός για τις όποιες εξελίξεις, σε περίπτωση που η διέλευση του αγωγού οριστεί, όπως προβλέπει η Προμελέτη της ΔΕΠΑ, εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας.
Από ποιους αποτελείται η Συντονιστική Ομάδα
Η Συντονιστική Ομάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε ύστερα από την ευρεία προχθεσινή σύσκεψη και την απόφαση που ελήφθη, αποτελείται από τους:
1. Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέρδικας
2. Τους Επικεφαλής των Συνδυασμών της Μειοψηφίας
3. Τον Γενικό Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πέρδικας
4. Τον Πρόεδρο της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πέρδικας
5. Τον Πρόεδρο της Τ.Ο. Κ.Κ.Ε. Πέρδικας
6. Τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
7. Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Νέων
8. Τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πέρδικας
9. Τον Πρόεδρο Σωματίου Εθελοντών Πέρδικας
10. Τον Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού
11. Τον Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου «Άρης Πέρδικας»
12. Τον Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου «Αετοί Πέρδικας»
13. Τον Πρόεδρο Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας
14. Εκπρόσωπο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
15. Εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών
Δυναμικές κινητοποιήσεις
Εκείνο το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα στους κατοίκους της Πέρδικας και φυσικά στους φορείς της περιοχής και συνάμα προκαλεί τον προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει κάποια επίσημη θέση ως προς το θέμα του αγωγού και το αν προτίθεται ή όχι να αλλάξει όσα προβλέπονται στην Προμελέτη της ΔΕΠΑ, όπου ορίζονται θέσεις της Πέρδικας, ως σημεία από τα οποία μπορεί να περάσει ο αγωγός και να εγκατασταθεί ο σταθμός συμπίεσης.
Μάλιστα η απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, σε έγγραφο του Προέδρου της Κοινότητας, προκάλεσε αντιδράσεις, αφού εκείνος επαναλάμβανε απλά τις θέσεις της ΔΕΠΑ.
Και όπως επισημαίνουν όλοι όσοι τάσσονται κατά του αγωγού και του εργοστασίου, «προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, μέσω πολιτικών εκπροσώπων του τότε (κ.κ Κουβέλης, Γκερέκου) που είχαν επισκεφθεί τη Θεσπρωτία, τόνιζε ότι θα εξετάσει το θέμα και δεν θα γίνει κάτι το οποίο θα βλάπτει την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον. Τώρα δεν λέει κάτι», αναφέρουν.
Ο Βουλευτής του Νομού έχει σειρά επαφών και παραδέχονται όλοι ότι προσπαθεί να συνεισφέρει, αλλά θέλουν να ακούσουν την επίσημη άποψη και θέση του κόμματος.
Με την μη ανταπόκριση στα αιτήματα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στη σύσκεψη της Τετάρτης, ομόφωνα και σύσσωμα αποφασίστηκε η έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων με μοναδικό σκοπό την προστασία του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής, αφού όπως αναφέρεται στην απόφαση, «Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε στην διέλευση αγωγών και εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Πέρδικας, που ως αποτέλεσμα θα έχει την αλλοίωση του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής μας».
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/05/blog-post_8305.html