Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η αρχή του τέλους για το Facebook

Η αρχή του τέλους για το Facebook

Τον τελευταίο καιρό το Facebook δέχεται αρνητικές κριτικές για την αλλαγή των ρυθμίσεων ασφαλείας καθώς και για το άνοιγμα των λογαριασμών των χρηστών του σε όλους, εάν δεν επέλεγαν οι ίδιοι οι χρήστες να το ρυθμίσουν από την αρχή. Με αφορμή τα παραπάνω, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν δημιουργώντας σελίδας κατά του Facebook ή ακόμα και σελίδες για να το ανταγωνιστούν

Έτσι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα FacebookΡrotest. com, η οποία καλεί τους χρήστες του Ίντερνετ να εγκαταλείψουν το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης έως τις 6 Ιουνίου.

Κάτι παρόμοιο είναι και το QuitFacebookDay.com, που καλεί τους χρήστες να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στις 31 Μαΐου και μέχρι σήμερα έχει μαζέψει κοντά στους 24.000 αγανακτισμένους χρήστες.

Τα χτυπήματα όμως για το Facebook αλλά και τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ εκτός από το internet έρχονται και από το Χόλιγουντ αφού στη νέα ταινία «Τhe Social Νetwork» που θα βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο ο ιδρυτής του Facebook περιγράφεται σαν ένας σεξομανής απατεώνας φοιτητής με τάσεις αυτισμού που για να ξεπεράσει μια ερωτική απογοήτευση κατασκεύασε το Facebook.

Το τελικό χτύπημα ίσως έρθει και από την κατασκευή του “Diaspora” ενός νέου κοινωνικού δικτύου που αναπτύσσει μια παρέα φοιτητών στην Νέα Υόρκη και υπόσχεται οτι οι χρήστες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων τους.

e-igoumenitsa.gr