Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας


Ο τερματισμός του αποκλεισμού της Γάζας Πρέπει να είναι Top στην ατζέντα του Καΐρου στις συνομιλίες

Οι διαπραγματευτές στη συνάντηση στο Κάιρο κατά τη διάρκεια των 72 ωρών στη Γάζα με την κατάπαυση του πυρός, προσπαθούν να κάνουν μια συμφωνία για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός. Παλαιστίνιοι απαιτούν μια μακρόχρονη εκεχειρία να σταματήσουν οριστικά τον ισραηλινο-αιγυπτιακό οικονομικό αποκλεισμό στα 1,8 εκατομμύριο Παλαιστίνιους στη Γάζα. Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για τους αντιπάλους του αποκλεισμού σε όλο τον κόσμο για να υψώσουμε τη φωνή μας. 

Ξεκινώντας στις 12 το μεσημέρι ανατολική ώρα ΗΠΑ (έντεκα Central, εννέα Ειρηνικού, 18:00 CET), σας καλούμε να συμμετάσχετε στην καθημερινή μας 15 λεπτά καταιγίδα στο Twitter να πιέσουμε τις συνομιλίες στο Κάιρο για να ολοκληρώσουν με μια συμφωνία για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα για οδηγίες και το δείγμα tweets: 

http://www.justforeignpolicy.org/.../end-gaza-blockade-in... 
Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ενταχθείτε στο Twitter καταιγίδα στις 12μμ ET - ίσως είστε στην Αυστραλία, όπου θα είναι 2ΑΜ! - Σας καλούμε να δημοσιεύσετε tweets για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας με το hashtag # EndGazaBlockadeInCairo όποτε μπορείτε, σε οποιαδήποτε γλώσσα μπορείτε. Θέλουμε να αυξηθεί το προφίλ των συνομιλιών του Καΐρου, έτσι ώστε ο καθένας στον κόσμο που αντιτίθεται στον αποκλεισμό να αντιλαμβάνεται ότι η μοίρα του αποκλεισμού είναι υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, και να κάνει ό, τι μπορεί για να πιέσει τους πολιτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να διασφαλίσουν ότι τερματισμό του αποκλεισμού να είναι μέρος της συμφωνίας του Καΐρου.
Ακόμα και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι παραδέχθηκε, "οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να συμφωνούν στην κατάπαυση του πυρός στην οποία νομίζουν ότι το status quo πρόκειται να μείνει." Scott Anderson, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ Αρωγής και Έργων (UNRWA), πρόσφατα είπε: "αν δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή του status quo, απλά ρυθμίζετε την επαναφορά του ρολογιού για έναν άλλο κύκλο της βίας." 

Γι 'αυτό, μαζί με τους εταίρους μας στο Συνασπισμό στο Στόλο της Ελευθερίας, διοργανώνουμε καθημερινά, 15 λεπτά καταιγίδα στο Twitter στις 12 το μεσημέρι ET έως ότου οι συνομιλίες στο Κάιρο ολοκληρωθούν με μια συμφωνία η οποία λήγει τον αποκλεισμό. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το "να σταματήσει ο αποκλεισμός" είναι στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας των συνομιλιών. 

Συμμετέχουμε στην καθημερινή μας καταιγίδα στο twitter το μεσημέρι ET κάθε μέρα μέχρι τις συνομιλίες του Καΐρου ολοκληρωθούν με μια συμφωνία για τον τερματισμό του αποκλεισμού. Οδηγίες και δείγμα tweets are here: 

http://www.justforeignpolicy.org/.../end-gaza-blockade-in... 

Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το Twitter, μπορείτε να βοηθήσετε με τη διάδοση αυτού του μηνύματος με e-mail και τον επιμερισμό του παραπάνω σε link και σε άλλα μέσα, με τους χρήστες που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για να πιέσουμε για την ελευθερία του εμπορίου και της κυκλοφορίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, 

Σε συνέχιση της αλληλεγγύης, 
Κιβωτός συντονιστική επιτροπή της Γάζας
http://litlepost.blogspot.gr/2014/08/6-2014.html