Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Η Πρέβεζα "δουλεύει" παραδοσιακά με Έλληνες... που δεν κάνουν πλέον διακοπές!



Η Πρέβεζα «δουλεύει» παραδοσιακά με Έλληνες..που δεν κάνουν πλέον διακοπές

«Δουλεύοντας» παραδοσιακά με Έλληνες που πλέον δεν κάνουν διακοπές, η ηπειρωτική πόλη της Πρέβεζας υποδέχεται επισκέπτες κυρίως τα Σαββατακύριακα ενώ διατηρεί τη διαθεσιμότητά της σε δωμάτια. 
Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν και τον Αύγουστο, αφού η πληρότητα στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει 70% με 80%.

Εξαίρεση αποτελεί η Πάργα που η εικόνα είναι καλύτερη και έχει ξένο τουρισμό, αν και η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση του τζίρου δεδομένου ένας σημαντικός αριθμός αυτών προέρχεται από Βαλκανικές χώρες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση.

Μολονότι στο Αεροδρόμιο του Ακτίου φτάνουν πτήσεις από πολλές περιοχές, τα δωμάτια δεν γεμίζουν, αφού η περιοχή δουλεύει με Έλληνες και η απουσία τους κάνει τη μεγάλη διαφορά, είπε στην δημοτική ραδιοφωνία της πόλης,ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης.
Η κίνηση στις παραλίες χθες Δευτέρα δεν ήταν η αναμενόμενη και σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι να επιλέγουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα την αυθημερόν μετακίνηση Κοινός παρανομαστής από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα είναι οι μειωμένοι τζίροι.

Τα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ.Σπύρο Κόκκαλη δουλεύουν περισσότερο μέσα στα Σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
«Η εικόνα των γεμάτων καταστημάτων δεν ανταποκρίνεται στον τζίρο άλλων εποχών, γιατί ο κόσμος δεν έχει να χαλάσει χρήματα» τονίζει ο κ. Κόκκαλης.

Ο προβληματισμός που υπάρχει για την πορεία των οικονομικών δεικτών στον κλάδο του τουρισμού επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σημειώνοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια δουλεύει καθημερινά και συνεργάζεται στενά με τους Δημάρχους προκειμένου να αντιμετωπίζονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των υποδομών, σε όφελος του τουρισμού.