Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Με διαδηλωτές που αντιδρούσαν η ορκωμοσία ναζιστών στα Γιάννενα


Με διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην ορκωμοσία Ναζιστών χρυσαυγιτών συνομίλησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων
Υπό τον κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου στα Ιωάννινα, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια με αντιεξουσιαστές και μέλη άλλων αντιρατσιστικών οργανώσεων που αντιδρούν στην συμμετοχή δυο μελών της Ναζιστικής χρυσής αυγής στο νέο σχήμα. Από το πρωί ομάδες αντιεξουσιαστών και μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κτήριο.
Εντύπωση προκλήθηκε σε όλους όσοι βρίσκονταν έξω από το κτήριο της Περιφέρειας ,όταν είδαν τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, να κατευθύνεται προς τους διαδηλωτές ακούγοντας το σύνθημα "Δεν μπορεί ο παπάς να ορκίζει τους ναζί".
Συνομίλησε μαζί τους και εισέπραξε την οργή τους καθώς όπως χαρακτηριστικά ακούγεται και στο βίντεο "ολόκληρα χωριά καταστράφηκαν και οικογένειες ξεκληρίστηκαν απο τους ναζί"
Ο κ. Μάξιμος κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της ορκωμοσίας σχολίασε την κατάσταση λέγοντας ότι πρέπει να ακούμε τις αγωνίες του λαού ακόμη και εάν είναι λάθος ή εκφράζονται με λάθος τρόπο γιατί έτσι μαθαίνουμε και από τα λάθη.
Μάλιστα πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «να φροντίσουμε να εξαλείψουμε ακραία φαινόμενα, τα οποία γεννιούνται ακριβώς , επειδή δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας και με πρώτους τους δεσποτάδες και τους παπάδες. Αν κάναμε εμείς καλά την δουλειά μας, θα ήταν ο κόσμος καλύτερος.
Τέλος επισήμανε ότι, με την εκκλησιαστική αγάπη, το εκκλησιαστικό πνεύμα και την συνεργασία, είναι σίγουρο πως θα υπάρχει μέλλον, γιατί έτσι, «θα βγούμε από τον βούρκο στον οποίον πήγαμε κυρίως, γιατί δεν προσέξαμε εμείς. Οι άλλοι που μας εκμεταλλεύονταν και μας εκμεταλλεύονται, κάνουν την δουλειά τους, εμείς δεν κάνουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
Μικρή ένταση, σημειώθηκε έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας μετά την ορκωμοσία, όταν πλησίασε τους συγκεντρωμένους ο πρώην υποψήφιος με την ΕΛΙΑ Γιώργος Ζάψας ζήτησε εξηγήσεις γιατί φώναξαν συνθήματα εναντίον του. Πριν από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.