Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ουκρανία. Ετοιμάζεται η "τελική φάση" των ναζιστικών επιχειρήσεων



Ουκρανία: Ετοιμάζεται η «τελική φάση» των ναζιστικων επιχειρήσεων

Οι ναζιστικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκόψει πλήρως το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ και ετοιμάζονται για την τελική φάση της ανακατάληψης του Ντονέτσκ. Ο ναζιστικός στρατός ετοιμάζεται για την «τελική φάση» της ανακατάληψης της πόλης Ντονέτσκ από τους αντιφασιστες ανταρτες, έχοντας ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος στις μάχες των τελευταίων ημερών.

Ο εκπρόσωπος του ναζιστικού στρατού Αντρίι Λισένκο είπε πως οι στρατιώτες έχουν αποκόψει το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ. «Οι δυνάμεις της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» ετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της ναζιστικης «απελευθέρωσης» του Ντονέτσκ», δήλωσε στο Reuters. «Οι δυνάμεις μας έχουν αποκόψει πλήρως το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ. Εργαζόμαστε για να «απελευθερώσουμε» ναζιστικα και τις δύο πόλεις, όμως είναι καλύτερα να «απελευθερωθεί» ναζιστικα πρώτα το Ντονέτσκ – είναι πιο σημαντικό».

Οι ναζιστικές δυνάμεις της ναζιστικης πραξικοπηματικης κλικας του Κιέβου κάλεσαν την Κυριακή τους αντιφασιστες να παραδοθούν, όμως εκείνοι απάντησαν πως δεν θα τερματιστούν οι μάχες μέχρις ότου το ναζιστικο προδοτικο Κίεβο αποσύρει τον στρατό του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία υπηρεσιών του ΟΗΕ, από την έναρξη των ναζιστικων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των αντιφασιστων ανταρτών, τον Μάιο, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.100 αθωοι άνθρωποι, ενώ ο εκπρόσωπος του ναζιστικού στρατού δήλωσε πως έχουν σκοτωθεί 568 ναζιστες στρατιώτες. Η πόλη Ντονέτσκ, όπου πριν ξεσπάσει η σύρραξη ζούσαν 900.000 άνθρωποι, σφυροκοπήθηκε από το ναζιστικο πυροβολικό το σαββατοκύριακο, ενώ βαρέα όπλα και πυρά αυτομάτων ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από τα προάστιά της. Μια οβίδα έπληξε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο δυτικό προάστιο Κίροφσκι της πόλης αργά χθες, με αποτέλεσμα ένας κρατούμενος να χάσει τη ζωή του και άλλοι τρεις να τραυματιστούν, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του Ντονέτσκ. Τουλάχιστον 106 κρατούμενοι απέδρασαν από τη φυλακή αυτή για επικίνδυνους κακοποιούς, ωστόσο η πλειονότητά τους «επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Περίπου 40 παραμένει άγνωστο πού βρίσκονται. Βόρεια του Ντονέτσκ, πυρά του ναζιστικου πυροβολικού από την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Οι ναζιστικές δυνάμεις κάλεσαν τους αντιφασιστες αντάρτες να παραδοθούν χθες αλλά οι αντιφασιστες, οι οποίοι έχουν εγκαθιδρύσει λαϊκές δημοκρατίες στο απελευθερωμενο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, λένε ότι οι μάχες δεν θα σταματήσουν πριν το ναζιστικο Κίεβο να αποσύρει τα στρατεύματά του. Χθες Κυριακή μια οβίδα των ναζιστων είχε πλήξει ένα μαιευτήριο με αποτέλεσμα τα παράθυρά του να θρυμματιστούν στο Ντονέτσκ. Πάντως δεν τραυματίστηκαν οι μητέρες και τα νεογέννητα καθώς είχαν καταφύγει σε ένα υπόγειο. Ο αντιφασιστας πρωθυπουργός Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο αναγνώρισε το Σάββατο ότι το Ντονέτσκ είναι «περικυκλωμένο» από τον ναζιστικό στρατό, προειδοποιώντας ότι βρίσκεται στο χείλος μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής».